Biri polis, biri binbaşı, 24 kişilik çeteye büyük operasyon

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İSTANBUL'DA ÇETE OPERASYONU

- İSTANBUL'DA BİR ÇETEYE YÖNELİK DÜZENLENEN 'KATRAN" OPERASYONUNDA ARALARINDA 1 ASKER VE 1 POLİS MEMURUNUN DA BULUNDUĞU 3'Ü KADIN 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

- KENDİLERİNİ "BATMANLILAR GRUBU" OLARAK TANITAN ÇETENİN ÇOK SAYIDA ADAM YARALAMA, ADAM KAÇIRMA, ADAM ÖLDÜRMEYE AZMETTİRME, GASP, TEHDİT, TAHSİLATÇILIK, DARP VE ÇEŞİTLİ YAĞMA OLAYLARINI GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ TESPİT EDİLDİ

ADNAN SULAR

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da bir çeteye yönelik düzenlenen 'Katran' adlı operasyonda aralarında bir asker ve bir polis memurunun da bulunduğu 3'ü kadın 24 kişi gözaltına alındı. Kendilerini "Batmanlılar Grubu" olarak tanıtan çetenin çok sayıda adam yaralama, adam kaçırma, adam öldürmeye azmettirme, gasp, tehdit, tahsilatçılık, darp ve çeşitli yağma olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Polis kamerasına saniye saniye yansıyan operasyon kapsamında, Binbaşı E.T.'nin örgüte aracılık yaptığı ileri sürüldü. Çetenin, Fatih'te bulunan bir hastanenin sahibini de kaçırma teşebbüsünde bulundukları ortaya çıktı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler'de kendisinden haraç istenen bir işadamının başka bir grup tarafından koruma altına alınması ile iki grup arasında başlayan husumet 23 Temmuz 2006 tarihinde silahlı çatışmaya dönüştüğü ve çıkan çatışma sonucu bir kişinin yaralanması üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bunun üzerine iki suç örgütünden daha aktif ve kalabalık olan çeteye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlatıldığı belirtildi. Suç örgütü hakkında yapılan ve yaklaşık 1 yıl süren soruşturmada, S.Ö liderliğinde toplanan örgüt üyelerinin haksız maddi menfaati gözeterek çıkar amacıyla bir arada bulundukları, tamamına yakının Batmanlı olduğu ve kendilerini çevreye "Batmanlılar Grubu" olarak tanıttıkları, bir çoğunun asayiş olaylarına karıştıkları ve emniyette sabıka kayıtlarının bulunduğu, bir çoğunun silahlı olarak faaliyet göstererek bir çok adam yaralama, adam kaçırma, adam öldürmeye azmettirme, gasp, tehdit, tahsilatçılık, darp ve çeşitli yağma olaylarını gerçekleştirdiklerinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, suç örgütünün olası bir polis operasyonuna karşı çok tedbirli davranarak gizliliğe önem gösterdiklerinin tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu örgüte yönelik eş zamanlı düzenlenen ve "Katran" adı verilen operasyonlarda 3'ü kadın 24 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonlarda 14 ayrı ilçede 23 değişik adreste arama gerçekleştirildi. Yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan bu kişilerin üzerlerinde, evlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 1 adet 9 milimetre çaplı Baretta marka tabanca, 1 adet 7.65 milimetre çaplı ruhsatsız tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet av tüfeği, 35 adet çap ve markalarda fişek, 10 bin 800 YTL tutarında örgüte ait para, 50 Euro para, 5 adet senet. 2 adet çek, 9 adet sim kart, 5 adet cep telefonu, 2 adet sahte nüfus cüzdanı ve 1 adet kelepçe ele geçirildi. Nefes kesen operasyon saniye saniye polis kamerasına yansıdı.

Operasyonda gözaltına alınan Binbaşı E.T.'nin örgüte aracılık yaptığı ileri sürüldü.

E.T. ile çete lideri S.Ö'nın arasında yapılan telefon görüşmeleri ise polisin teknik takibine takıldı. Binbaşı E.T.'nin emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul ederek suçunu itiraf ettiği öğrenildi. E.T. polisteki sorgusunun ardından askeri kışlaya teslim edildi. Binbaşı E.T sorgusunun ardından görevli inzibatlar nezaretinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Çetenin ayrıca Fatih'te bulunan bir hastanenin sahibini de kaçırma teşebbüsünde bulundukları ortaya çıktı. Ancak yapılan planlama hatası nedeniyle kaçırma olayının teşebbüste kaldığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli polis memuru M.S.'nin ise çete elemanları ve faaliyetleri ile iç içe olduğu tespit edildi. Bunun üzerine M.S.'de gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan bu kişilerin ifadeleri sonucu çok sayıda eylem de aydınlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber