DP'den, iki aday çekildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP Bolu milletvekili adayı İrfan Bayar adaylıktan çekildi

Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)

DEMOKRAT Parti Bolu milletvekili adayı İrfan Bayar, 3'ncü sırada yer alması üzerine adaylıktan çekildi. DP Bolu Merkez İlçe Disiplin Kurulu üyeleri de görevlerinden istifa etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek, memleketi Bolu'dan DP milletvekili adayı olan İrfan Bayar, Köroğlu Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile adaylıktan çekildiğini açıkladı. DP Merkez İlçe Disiplin Kurulu üyeleri de görevlerinden istifa etti.

Oktay Türesin, Fahrettin Yılmaz'ın ardından 3'ncü sırada yer alan İrfan Bayar, DP Merkez İlçe tabanından gelen sese kulak vererek adaylıktan çekilme kararı aldığını söyledi. İrfan Bayar, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a kırgın olmadığını belirterek, şunları söyledi:

?İçime sindiremediğim bir listede görev yapmam söz konusu değildir. Bu sıralamayı şaşkınlıkla karşıladım. Parti tabanından gelen tepkilere kulak vererek ve inisiyatifimi kullanarak adaylıktan çekildiğimi bugün, DP Genel Merkezi'ne sundum. Genel Başkanımız değerlendirme yapacağını söyledi. Alacağı her karara saygılıyım.'' Siyasetin isimlerle yapıldığını söyleyen İrfan Bayar, konuşmasına şöyle devam etti:

?Siyaset sahnesinden ayrılmam söz konusu değildir. Bu hırsım ve azmim devam edecek. Parti tabanının sesine kulak vermem gerekiyordu. Ben de adaylıktan bu nedenle çekildim. Bu tepkiyi koymam gerekiyordu. Bana yakışan buydu. İsyanım DP'ye ve Genel Başkan Ağar'a değil.''


Vedat Bayram adaylıktan çekildi

DP İstanbul 1. Bölge 6. sıra milletvekili adayı Vedat Bayram adaylıktan çekildi.

Bayram, YSK Başkanlığına gelerek adaylıktan çekildiğine ilişkin dilekçeyi sunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Adaylıktan önce İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak 8 yıl görev yaptığını anlatan Bayram, ülkeye hizmet amacıyla milletvekili adayı olduğunu söyledi.

Merkez sağda ANAVATAN ile DYP arasındaki birleşme girişimlerinin olumsuz sonuçlanmasını eleştiren Bayram, ''Gittik-geldik, toplandık-kaçtık, küstük-barıştık... Bu işlerden keyfimiz kaçtı. Adaylıktan çekiliyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber