Erbakan'ın yerine Özkafa aday gösterilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kerem PULGAT/KONYA, (DHA)

SP Konya İl Başkanı Zülfikar Gazi, YSK'nın, kapatılan RP'nin Eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olamayacağı yönündeki kararına tepki gösterdi. Konya 1'inci sıraya, Erbakan'ın yerine Mustafa Özkafa'nın aday gösterileceği bildirildi.

Kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine kararın siyasi olduğunu öne süren Gazi, ?Şu anda Ilgın İlçesi'nde teşkilat çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Kararı da burada duyduk ve şaşırdık. Bize göre YSK'nın bu kararı hukuki değil, tamamen siyasi. Türkiye'de ne yazık ki hukuka olan itimat her geçen gün biraz daha sarsılıyor. Hukuk herkes için aynı ve eşit uygulanmıyor. Eğer bu karar hukuki olsaydı saygı duyardık. Ancak biz çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu karar dünyanın sonu değil. Biz yolumuza ara vermeden devam edeceğiz? dedi.

Gazi, Erbakan'dan boşalan 1'nci sıraya ise Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa'nın ismini bildireceklerini bildirdi. Zülfikar Gazi, ?Teşkilatımızla görüşme halindeyiz. Mustafa Özkafa isminde tüm arkadaşlarımız mutabık durumda. Çok büyük bir sürpriz olmaz ise Özkafa'yı Sayın Erbakan'ın yerine aday göstereceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber