ÖNDER: İmam hatipler yapmadıkları bir açıklama nedeniyle suçlanıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüsiad Başkanının İstişare Konseyi toplantısında sarfettiği sözler üzerine aşağıdaki açıklamaya lüzum görülmüştür.

Tüsiad Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ konuşmasında kurum ve camiamızı itham eden, hatta toptan karalayan şu cümleleri sarf etmiştir: ?İmam hatip liseleri dışındaki bütün liseleri ahlaksızlık yuvası olarak gören bir zihniyet Milli Eğitim camiası içinde hala kendine yer bulabiliyor" diyen Yalçındağ, "21. Yüzyıl Türkiye'sinde eğitim bu zihniyetten ve bu söylemden kurtulmalıdır.?

Önder ve İmam Hatip camiası kesinlikle manşetlere de çıkarılan söz konusu kanaatlere sahip değildir. İmam Hatiplerde okuyan çocuklarımızla diğer okullarda okuyan çocuklarımız arasında bir ayrımcılık söz konusu olamaz. Kaldı ki bu çocukların çoğunun kardeş ve kuzenleri diğer okullarda okumaktadır.

Önder eski başkanının Antalya'da bir piknikte söylediği sözlerden maksadını aşan manalar çıkararak kimse camiamızı karalayamaz. Yapılan konuşma kişiseldir, kurum ve camiamızı bağlamaz. Kaldı ki sayın Solmaz, o sözlerle ?din eğitiminin insanları suçtan uzak tuttuğunu? kastetmiştir diye düşünüyoruz.

Netice olarak Önder adına diğer liselerde okuyan çocuklarımızla ilgili herhangi bir suçlama, karalama ve aşağılama yapılmamıştır. Yapılmasının bir mantığı ve gereği de yoktur.

Yapmadığımız bir açıklamaya dayanarak hiç kimse bizi, zihniyetimizi ve camiamızı aforoz edercesine bu tip açıklamalarda bulunamaz. Söylenen haksız sözler de sahibine rücu eder.

Basın mensuplarımıza saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber