Parti propagandası yaptığı iddia edilen milli eğitim müdürüne soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Müdür Vekili hakkında soruşturma...

Sivas'ın Suşehri ilçesi Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Güler hakkında, parti propagandası yaptığı yönündeki şikayet üzerine, soruşturma başlatıldığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suşehri MHP İlçe Başkanı Kubilay Atalay Sivas Valiliğine gönderdiği dilekçede, "İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Güler'in, yansız ve tarafsız olması yasa ve genelgelerle belirtilmiş olan makamını politikaya alet ettiğini ve devlet memurluğu ciddiyetine gölge düşürdüğünü" iddia etti.

Dilekçede, "Güler'in 2670 sayılı yasanın ilgili maddelerini hiçe sayarak mahalli gazetelere demeç vererek, Adalet ve Kalkınma Partisi mensuplarına övgüler yağdırıp, parti propagandası yapmasının ilçede siyasi tansiyonu yükseltip, kamuoyunu huzursuz ettiği" öne sürüldü.

Atalay, dilekçesinde, "Seçim dönemine girdiğimiz bu günlerde, bütün memurların çok dikkatli olması gerekirken, adı geçen şahsın genelge ve yasaları çiğneyip gazeteye demeç vererek propaganda yapmasının önlenmesi ve hakkında gerekli işlemin başlatılması ve görevinin hassasiyetini ve konumunu düşünerek soruşturmanın selameti açısından görevinden el çektirilmesini arz ederim" dedi.

Sivas Valiliğine gönderilen dilekçeye Sivas Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Nacak imzasıyla gönderilen cevapta, "Dilekçede belirtilen İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Güler hakkında inceleme-soruşturma başlatıldığı" belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber