Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı gözaltında iddiası

Washington Post muhabiri Cemal Kaşıkcı'nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda gözaltında olduğu iddia edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ekim 2018 23:51, Son Güncelleme : 03 Ekim 2018 23:57
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı gözaltında iddiası

Edinilen bilgiye göre Cemal Kaşıkcı dün öğle saatlerinde nişanlısı Hatice A. ile birlikte bazı evrak işlemleri için Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na geldi.

Nişanlısı Hatice A. konsolosluktan çıkarken, Cemal Kaşıkcı'nın burada tutulduğu iddia edildi.

Bekleyiş sürüyor

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı H.A.'nın bu durumu haber vermesi üzerine Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önüne çok sayıda gazeteci geldi.

Meslektaşlarının durumu hakkında bilgi alamadıklarını belirten Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, ''Dün saat 13.30'da konsolosluğa giriyor, resmi evraklarını almak için. Bu saate kadar henüz içeriden çıkmadı. Cemal Kaşıkçı, Orta Doğu ve Arap dünyasında tanınmış bir gazetecidir. Kendileri bizim yakın dostumuzdur. Biz burada onun çıkmasını bekliyoruz. Onu burada Suudi yetkililerin tuttuğunu biliyoruz. Arkadaşımızın derhal salıverilmesini istiyoruz. Suudi yetkililerden bir açıklama da alamıyoruz'' ifadelerini kullandı.

İbrahim kalın: Konsoloslukta

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gazeteci Kaşıkçı'nın durumuna dair de açıklamalarda bulundu.

Kalın, "İlgili birimlerimiz konuyu takip ediyor. Bizdeki bilgilere göre bu Suud vatandaşı olan kişi hala Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosloğu'nda. Takip etmeye devam edeceğiz. Tüm yönleriyle bunu değerlendireceğiz. İlgili birimlerimiz istişare halinde" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber