Hakim ve savcılara bombalı saldırıya müebbet

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırköy'de DGM hakim ve savcılarını taşıyan servis aracına terör örgütü DHKP-C adına bombalı saldırı yapılması olayının da aralarında bulunduğu 5 eylemden sorumlu tutulan İnan Gök, çıkarıldığı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İnan Gök katılırken, tutuksuz yargılanan 3 kişi ise katılmadı. Duruşmada son sözü sorulan İnan Gök, avukatının söylediklerine katılarak, beraatını istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan İnan Gök'ün 3 Haziran 2003'te İstanbul DGM hakim ve savcılarını taşıyan servis aracına Bakırköy'de uzaktan kumanda ile bombalı saldırıda bulunduğunu, 10 Ağustos 2003'te Darphane'deki subay lojmanlarına zaman ayarlı 2 adet bomba koyduğunu, 16 Temmuz 2003'te de Laila adlı eğlence yerine bomba bıraktığını belirtti. Gök'ün ayrıca 15 Nisan 2003 tarihinde Sarıyer'deki hakimevine bomba konulmasıyla ilgili olarak Şengül Akkurt'a talimat verdiğini, bomba yapımını öğrettiği Akkurt'un da 20 Mayıs 2003'te Ankara'da bomba patlatarak öldüğünü belirten mahkeme heyeti, DHKP-C terör örgütünün amaçları doğrultusunda işlenen bu eylemlerle ilgili İnan Gök'ü, 'Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İnan Gök'ü evlerinde sakladığı belirtilen Nadir Akgül ve Muharrem Cengiz'e de ''yasadışı örgüte yardım etmek'' suçundan 4'er yıl 6'şar ay hapis cezası veren mahkeme, Bülent Kemal Yıldırım'ın da beraatını kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber