MEB'den dindarlık sorusu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 08:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANKARA - Okulda şiddete karşı çalışma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere ne kadar dindar olduklarını sordu. Uygulama, velilerin tepkisini çekti.

MEB, okulda şiddetin önlenmesi için başlattığı çalışma kapsamında illerde Rehberlik Araştırma Merkezleri'ni (RAM) görevlendirdi. Bu çerçevede RAM'lar, Bakanlığın gönderdiği anketleri uygulamaya başladı. Ancak Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Osmangazi RAM, tüm illere gönderilen anketin yanı sıra 40 eğitim kurumuna ikinci bir anket daha dağıttı.

Ankette, 3. sınıf ve üzerinde okuyan dokuz-17 yaş arasındaki öğrencilere 78'inci ve son soru olarak "Kendinizi ne kadar dindar olarak görüyorsunuz?" diye soruldu. Öğrencilerden "Hiç (0), Pek Dindar Değilim (1), Dindar Sayılırım (2), Oldukça Dindar Sayılırım (3), Çok Dindarım (4)" şıklarından birini işaretlemeleri istendi.

Ankette öğrencilere, 'Dindarlık' sorusunun yanı sıra 'Kendinizi ne derece Bursalı olarak görüyorsunuz? Bugüne kadar hiç evden kaçtınız mı? Kaçtınızsa kaç kez ve ne kadar süre sonra döndünüz' diye de soruldu.

Velilerden anketle ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını söyleyen Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, "Bu sorunun bırakın 3. sınıfı, 12. sınıf öğrencisine bile sorulması sakıncalıdır. RAM'ların bu kadar özel soruları sormaması gerekir. Böyle bir bilgi RAM'ların işine yaramaz. Uygulama etik değil. Sorular gizli mesajlar taşıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber