Milletvekili seçilirse maaş almayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar Gençay, milletvekili seçilirse maaşını almayacağını, bu maaş ve kredi ile bir işletme kurarak istihdam oluşturacağını söyledi.

Tokat'ta ikinci defa bağımsız milletvekili adayı olarak seçmenlerinin karşısına çıkan Kuyumcu Yaşar Gençay, Yeni Çınar Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Gençay, "Yani seçmenler sandığa gittiği zaman kimi seçeceğini bilmiyor. Siyasetçiler seçmene 'sen bizim partinin aslanısın' diyor. Seçmen aslan olarak sandığa gidiyor. Geri dönüp baktığı zaman 550 milletvekilinin en az 500'ünün sağılacak koyunu olmuştur. Ama sonuç maalesef üzücü, oy sandığa gittikten sonra geri dönüşü yok.

Seçmeninin beni seçerse meclise hangi parti girerse girsin o partili gibi çalışmak istiyorum" dedi.

Bağımsız milletvekili seçilirse verilecek maaşı almayacağını açıklayan Gençay, "Ben bu maaşımla artı kredi ve sonuçta emekli maaşımla Tokat OSB bir işletme kurmak istiyorum. Bu işletme mobilya üretimi ile ilgili olacak. Artı kredi ile 1 milyon YTL'lik sermayelik bu işletmede 200 civarında işçi çalışacağı düşüncesindeyim. Bu işçiler her biri oranında oranın mülkiyetine sahibi olacaktır. Burada yapılacak işi önemsiyorum. Türkiye'de bir tane olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber