Diyanet, 8 bin 500 personel alacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, ülke genelindeki kadro açığını gidermek amacıyla bir-iki ay içerisinde 6 bini cami, 2 bin 500'ü de Kur'an Kursu öğreticiliği olmak üzere 8 bin 500 sözleşmeli personel alacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, Türkiye genelinde 10 bin cami kadrosunun boş olduğunu belirterek, "Halen ülkemizde 10 bin civarında camimizde kadromuz ve din görevlimiz yok. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 6 bin camimiz için sözleşmeli kadro gayreti içerisindeyiz. 2 bin 500 kadar da Kur'an Kurslarımız için sözleşmeli Kur'an öğreticisi istihdamını planladık. İnanıyorum ki, Ramazan ayına bunları yetiştirebilirsek birçok kadrosuz camimizde sorunu çözmüş olacağız. Çünkü devletin din görevlisi vermediği camide halkımız kendi imkansızlıkları içinde geçici bir çözüm yolları bulmakta; fakat buldukları bu çözüm yolları da bir takım sıkıntılar üretebilmektedir. Onun için ülkemizin en uç noktalarına kadar hizmet götüren Diyanet İşleri Başkanlığı bunu çok önemsemektedir " dedi.

Zonguldak Müftülüğü'nün davetlisi olarak geldiği Zonguldak'ta Müftülük personeline yönelik düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, ilk olarak Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Vali Erkmen, Bardakoğlu'na, dünyaca ünlü Devrek Bastonu ve kömür tozundan yapılmış saat hediye etti.

Prof. Dr. Bardakoğlu, daha sonra Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim ve Türkçe mealinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Bardakoğlu, terör karşısında birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, "Tabi bunun karşısında yapacağımız şey birliğimizi dirliğimizi, sabrımızı metanetimizi korumaktır. Birbirimizle daha çok kenetlenmektir. Hiçbir etnik, dini, kültürel ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın hep birbirimizi kardeş bildik, kardeşçe kucakladık. Ve bugün buna daha çok ihtiyacımız var. Din hizmetini günümüz insanına daha sağlıklı bir şekilde götürebilirsek ve İslam dininin aydınlık bilgisiyle aydınlatabilirsek inanıyorum ki din bizi yarınlara taşıyan önemli bir güç kaynağı olacaktır" diye konuştu.

Maden işçileri için dua edildi

Bardakoğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer'in isteği doğrultusunda maden şehitleri için yapılan duaya katıldı. İl Müftüsü Refik Bulut'un okuduğu duaya, Ali Bardakoğlu, Vali Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve sendika yöneticileri de katıldı. Bardakoğlu'na, Denizer tarafından madenci heykeli ve kömür tozundan yapılmış saat armağan edildi. Bardakoğlu, daha sonra basına kapalı süren toplantıya katıldı. Madenci heykelini alırken GMİS Başkanı Ramazan Denizer'den yeraltı işletmeciliği hakkında bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, "Biz öyle bir Yüce dine mensubuz ki bir insanın alın teriyle, helal kazançla evine dönmesini ibadet saymıştır. Onun için alın terialın emeği, göz nuru, helal kazançla çalışıp çabalayan ve hem de milletinin kalkınması için hayatını vakfeden isanlar eli öpülesi insanlardır. Onların her davranışı, her gayreti ibadet derecesinde değerlidir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber