TUS'ta iki kez başarısız olanın asistanlığı düşecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asistan olarak göreve başladığı kurumda uzman olmak için hiçbir çaba sarf etmeyen doktor O.Ö. için Adalet Bakanlığı yönetmelik değişikliğine gitmek zorunda kaldı.

Adalet Bakanlığı, doktor O.Ö.'nun yaşattığı sorunları tekrar yaşamamak için kurumda uzman olmayan asistanların görev almasını engellemek amacıyla yönetmelik maddesini değiştirdi.

Yönetmelik değiştirilmesine sebep olan olay şöyle gelişti: Adli Tıp Kurumu'nda asistan olarak göreve başlayan O.Ö.'nün yönetmelik gereği asistanlık görev süresinin bitiminde uzmanlık sınavına girerek başarılı olması gerekiyordu. Yönetmeliğin yaptırım maddesi bulunmamasından yararlanan O.Ö., uzun yıllar boyunca uzmanlık sınavına girmeden asistan sıfatıyla Adli Tıp Kurumu'nda görev yaptı. Bu durum, Adli Tıp ile Sağlık Bakanlığı arasında sorunlara sebep olunca Sağlık Bakanlığı ilgili yönetmeliği değiştirdi. Yönetmelikte O.Ö. için özel hükümler yer aldı. Yeni yönetmeliğe göre; Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)'nda iki kez başarısız olanların asistanlıkla ilişkisi kesilecek. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre asistanlıkla ilişkisi kesilenler pratisyen hekim olarak Sağlık Bakanlığı'nda görev alacak. Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Keramettin Kurt, O.Ö.'nün kısa bir süre önce kurumdan ayrıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber