Genelkurmay, İP'ye kızdı, bildiriye açıklık getirdi: Çağrı herkese

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - İşçi Partisi (İP) internet sitesinde, Diyarbakır'da düzenlediği mitinge, 'Genelkurmay desteği'ni ima edince, Genelkurmay'ın internet sitesinden yanıt geldi. Açıklamada, "Bu çağrı belirli gruplara veya kesimlere mal edilemez" denildi.

Bir süre önce internet sitesinde yayımladığı mesajla, 'teröre karşı toplumsal tepki verilmesi'ni isteyen Genelkurmay Başkanlığı, dün öğlen saatlerinde internet sitesinde bir açıklama daha yaptı.

Açıklamada, dün Diyarbakır'da düzenlenen mitingin Genelkurmay tarafından teşvik edildiği yönünde bir izlenim yaratılmaya çalışıldığı; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 12 Nisan ve 27 Nisan 2007 tarihlerinde yaptığı açıklamaların mitingler öncesine rastlamasına da benzer anlamlar yüklenerek, bu mitingleri adeta Genelkurmay Başkanlığı'nın organize ettiği şeklinde kanaat oluşturulmaya çalışıldığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Sitede yer alan bu yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir siyasi parti ile ilişkisi olamayacağı gibi, Silahlı Kuvvetlerce ulusumuzun tümüne yapılan 'teröre karşı toplumsal refleksimizi gösterme' çağrısı belirli gruplara veya kesimlere mal edilemez. Bu çağrıda kastedilen; toplumsal tepkinin, kesinlikle şiddet içermeyen demokratik kurallar içerisinde gösterilmesidir."

Genelkurmay'ın açıklamasına konu edilen ya-zı, İP'nin internet sitesinde yayımlandı. Yazıda, TSK'nın 'terör refleksi' açıklaması hatırlatılarak "Miting, Diyarbakır'ın kişiliğinde milletimizin ayrılmaz parçası olan Kürt yurttaşlarımızı yürekten kucaklamak ve bağrımıza basmak; kardeşliği eylemle gerçekleştirmek için yapılmaktadır. Terörün zemininin yok edilmesinde en belirleyici olan, Türk-Kürt kardeşliğidir. İşte refleks! Haydi Diyarbakır'a! Al bayrağını Diyarbakır'a gel!"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber