Liste tartışması 'oda basıp tehdit etme' boyutuna vardı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP'de aday listesinin belirlenmesi sürecinde yaşanan tartışmaların 'oda basıp tehdit etme' boyutuna ulaştığı iddia edildi. DP lideri Mehmet Ağar'ın 'tehdit edilmesi' nedeniyle Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayla Özbek'e sivil koruma tahsis edilmesini sağladığı kaydedildi. DP Genel Merkezi, GİK üyesi Ayla Özbek ile Teşkilat Başkanı Mümtaz Yavuz'un yardımcısı Tuncay Aslan arasında yaşanan bir kavga ile çalkalanıyor.

Edinilen bilgiye göre Özbek, YSK'ya 4 Haziran'da verilen listede Ankara 1 Bölge'de 4. sırada olduğunu görünce adaylıktan çekilme kararı aldı. Bu kararıyla ilgili Aslan'ı telefonla aradı. Aslan, adaylıktan çekilmekle yanlış yaptığını söyleyince Özbek, "Asıl yanlışı siz yapıyorsunuz" diyerek telefonu kapattı. Bunun üzerine Aslan, Özbek'in odasına gitti. Tartışmanın büyümesi üzerine diğer partililerin odaya gelerek, Özbek'in üzerine yürüyen Aslan'ı odadan zorla çıkardığı kaydedildi.

Özbek, ertesi gün genel merkeze geldiğinde, oda kapısındaki isim levhalarının söküldüğünü gördü. Partiden istifa etmesi için bazı tehditler de aldığı kaydedilen Özbek'in, bazı partililerin iknası ile savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan son anda vazgeçtiği belirtildi. Özbek'in konuyu Ağar'a ilettiği ifade edildi. Ağar'ın girişimleri ile de Özbek'e üç sivil koruma tahsis edildiği öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber