Anayasa Mahkemesi'ni Yüce Divan'a hazırlamak için geçici kadro tahsis edilecek

Haber Giriş : 02 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, hakim, savcı ve Sayıştay denetçilerinin Yüce Divan çalışmaları süresince Anayasa Mahkemesi'nde görevlendirilebilmeleri için yasa teklifi verdi.

Düzenleme daha önce başka bir tasarıya önerge ile monte edilmek istenmiş, ancak yasa tekniğine aykırı olduğunu için kabul edilmemişti. Kapusuz, bunun üzerine TBMM'den Yüce Divan'a gönderilmelerine kesin gözüyle bakılan eski bakanlardan Mesut Yılmaz, Güneş Taner, Cumhnur Ersümer, Zeki Çakan, Hüsemettin Özkan, Recep Önal için karar alacak Anayasa Mahkemesi için özel yasa teklifi hazırladı.

ÜCRETLER ARTACAK

Teklife göre, mahkemede görevlendirilecek uzmanlara normal maaşlarının dışında aylık 96.5 milyon lira ek ödenek verilecek. Yüce Divan çalışmaları boyunca Anayasa Mahkemesi personeline de fazla çalışma ücretlerinin iki katı kadar ödenme yapılacak. Anayasa Mahkemesi'nin yargı mensubu olmayan diğer personeline de, bütçe kanunlarındaki sınırlamalara bağlı kalmaksızın fiilen ödenmekte olan fazla çalışma ücretleri arttırılacak. Bu durumda halen bu personele verilen 80 saatlik aylık fazla çalışma ücreti, 160 saat üzerinden hesaplanacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber