Öğretmenler OKS'yi yetersiz buluyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin yüzde 63.9'u mevcut OKS sisteminin çocukları hayata hazırlamada yetersiz olduğunu düşünüyor.

Eğitim Bir Sen'in mevcut OKS sisteminin, eğitim sistemi ve öğrenciler üzerine ne tür etkileri olduğunu belirlemeye yönelik bin 18 öğretmen üzerinde yaptığı anket çalışmasına göre, öğretmenlerin yüzde 63.9'u uygulanmakta olan mevcut ortaöğretim kurumları seçme sınavının çocukları hayata hazırlamada yetersiz olduğunu düşünüyor.

Öğretmenlerin yüzde 80.1'i OKS'nin öğrencilerin yalnızca birkaç derse karşı ilgi duymasına neden olduğu görüşünü savunuyor.

Öğretmenlerin yüzde 57'si OKS'nin okula devamı olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Yüzde 28.2'si ise kısmen olumsuz etkilediğini söylüyor.

Ankette ortaya çıkan diğer bazı sonuçlar şöyle:

-Öğretmenlerin yüzde 52.6'sı, OKS sisteminin okula ve öğretmene karşı duyulan saygıyı azallatığına inanıyor. Yüzde 28.2'si 'kısmen azaltıyor' derken, yüzde 19.2'si azaltmadığını düşünüyor.

-Öğretmenlerin yüzde 49.3'ü OKS nedeniyle yaşanan kaygının ve bazı derslere yönelik ilgisizliğin, disiplin sorunlarında bir etken olduğunu belirtiyor. Yüzde 16.3'ü kısmen etkili olduğunu, yüzde 4.4'ü ise etkisiz olduğunu kaydediyor.

-Öğretmenlerin yüzde 84.1'i, OKS'nin tek hedef olmuş olmasının öğrencilerdeki kaygı ve stres düzeyini arttırdığını söylüyor.

-Öğretmenlerin yüzde 91.6'sı, ortaöğretim kurumlarına yerleşmede bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber