Dersane parasını harcadı, korkudan evden kaçtı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ADANA'da, üniversiteye hazırlık kursuna devam ettiği dersanenin 5 ay boyunca aylık 125 YTL olan taksitlerini ödemeyip arkadaşlarıyla harcayan 17 yaşındaki Çiğdem B., durum ortaya çıkınca ailesinin kendisine kızacağını düşünerek evden kaçtı.

Mahfesığmaz Mahallesi'nde kapıcılık yapan 38 yaşındaki Ayşe ve 42 yaşındaki Cebrail B. çiftinin tek çocuğu olan İbrahim Atalı Lisesi son sınıf öğrencisi Çiğdem, üniversiteye hazırlanmak için özel bir dersanenin Güzelyalı Şubesi'nde açılan kursa devam etmeye başladı. 5 ay boyunca aylık 125 YTL olan taksitleri ödemeyip arkadaşlarıyla harcayıp, kantine de 75 YTL borçlanan Çiğdem, 21 Nisan Cumartesi günü, ?Dersaneye gidiyorum? diyerek evden çıktı, bir daha da dönmedi. Kızının ortadan kaybolması üzerine Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere başvurmadık yer bırakmayan baba, kızının izine rastlayamadı. Dersaneye olan borcunu ödeyen baba Bayram, bütün aramalarından sonuç elde edemeyince gazetelere ilan verip, bastırdığı broşürleri toplu taşıma araçlarında dağıtarak arayışını genişletti.

Baba Bayram kızına seslenerek, ?Bizim gibi cahil kalmayasın diye senin her istediğini yerine getirdik. Rahat edesin, eğitimini eksiksiz yapasın diye sana kardeş bile yapmadık. Her şeyimiz sen oldun, ama bizleri perişan ettin kızım. Okuma yazma bilmeyen annen depresyona girip hastalandı. İlaçlarla ayakta durabiliyor. Her ne yaptıysan, nerede olursan ol razıyız. Ama bize haber ver, hayatta olduğunu, iyi olduğunu bilelim. Artık bizi kanadı kırık bırakma? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber