Şehit Yarbay ve Binbaşı anma töreni hazırlığından dönüyorlardı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesinde, PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve piyade er Hasan Güreşen'in 10 Haziran'da Çevrimli Köyünde yapılacak olan anma töreni hazırlıklarından döndükleri ortaya çıktı. 10 Haziran 1990'da Güçlükonak İlçesine bağlı Çevrimli köyüne PKK'lılarca düzenlenen baskında, 27 kişi öldürülmüştü. 3 askerin şehit olması nedeniyle Çevrimli'deki tören de iptal edildi.

Türkiye'yi yasa boğan ve Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve piyade er Hasan Güreşen'in şehit olduğu olay ile ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Komutanların, Şırnak'ın Güçlükonak İlçesine bağlı Çevrimli köyünde 10 Haziran 1990 yılında teröristlerce düzenlenen ve 27 vatandaşın hayatını kaybettiği olay ile ilgili bir gün önce anma töreni hazırlıklarından döndükleri ortaya çıktı.

Pazar günü yapılacak olan anma töreni için köyde hazırlık yapan komutanlar, daha sonra Akçay Tugayına dönerken yolda bindikleri araçlarının geçtiği sırada uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit oldukları belirtildi.

Komutanların şehit olmasından sonra Çevrimli köyünde yapılacak olan anma töreni iptal edilirken, törene, Şırnak Valisi Selahattin Aparı ile 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz başta olmak çok sayıda yetkili katılacaktı.

TUGAYDA TAZİYE ÇADIRI

Öte yandan, Akçay Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Ulusoy, Akçay Tugayında taziye çadırı kurdurdu. Şırnak merkez ve ilçelerinden vatandaşların taziyede bulunmak üzere Akçay Tugayına geldikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber