Aşkın davasında görevsizlik kararı onandı

Haber Giriş : 12 Haziran 2007 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve dokuz görevli hakkında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?Çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, ayrımcılık, özel hayatın gizliliğini ihlal? suçlarından açılan davada, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği görevsizlik kararı üst mahkemece onadı.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 18 aydır devam eden davanın 24 Mayıs'ta görülen duruşmasında, sanıklar hakkında açılan davada görevsizlik kararı almıştı. Mahkeme, atılı bulunan suçlardan genel mahkemeler içerisinde niteliği en ağır olana göre dosyanın görevli ve yetkili Van Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine oybirliği ile karar verdi. Kararın ardından müdahil ve sanık avukatları ise bir üst mahkeme olan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Sanık avukatları, dosyanın Yükseköğretim Kurumu'na gönderilmesi, müdahil avukatlar ise suçun organize çetecilik kapsamına girdiğini savunarak tekrar Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülmesi istemleriyle başvuru yaptı. Başvuruları değerlendiren üst mahkeme, itirazları reddetti ve Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu görevsizlik kararını onadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber