PKK'nın ateşkes ilanı ne anlama geliyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AP haber ajansının 'acil' koduyla verdiği habere göre, terör örgütü PKK ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Belçika merkezli bir Kürt haber ajansı olan Fırat'ın açıklamasını yayınlayan AP haberi şu ifadelerle geçti: 'PKK Türkiye hedeflerine olan saldırıları durdurduğunu fakat saldırı karşısında kendilerini koruyacaklarını söyledi. Fırat haber ajansında yayınlanan açıklamada şu sözler yer aldı: 'Kendimizi korumak dışında saldırıları sürdürmeyeceğiz'.

AA

PKK'nın ateşkes oyunu

Günlerdir canlı bomba saldırıları, karakol baskınları ve alçakça mayınlarla kan döken PKK'nın ateşkes ilan ettiği öne sürüldü.

Bu bilgiyi AP ajansı geçti.

Son olarak bir binbaşı, bir yarbay ve üç erin şehit edilmesinin ardından Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı çok özel bir toplantı yapma kararı aldılar. Bu zirveden çok keskin kararlar çıkması bekleniyordu. İşte bu kritik zirveye bir saat kala Amerikan AP ajansı PKK'nın ateşkes ilan ettiği haberini geçti.

Bu haber Ankara'da şöyle değerlendirildi:

"AP Ajansı daha önce de Türk ordusunun Kuzey Irak'a geniş çaplı bir harekat başlattığı haberini vermişti. Haber en üst düzeyde yalanlanmıştı. Şimdi aynı AP ajansı bu defa Ankara'daki kritik toplantıdan bir saat önce PKK'nın ateşkes ilan ettiği haberini geçti. Bu haber Ankara'da alınacak kararların etkisini hafifletmek amacıyla verilmiş olabilir."

Bu haberle ilgili üst düzey bir yetkili şu yorumu yaptı:

"PKK bir terör örgütüdür ve can almaktadır. Alçakça pusular kurmaktadır. Böyle bir ateşkesi Türkiye Cukmhuriyeti Devleti'nin muhattap alması söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tür ateşkes oyunlarına karşı hazırlıklıdır."

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber