Yerli oto CEO'su: Kopyaya ihtiyacımız yok, biz fark yaratacağız

İlk kez konuşan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, "Kimseyi kopyalamaya ihtiyacımız yok. Otomobilden fazlasını yapacağız" dedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ekim 2018 09:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mimar ve Mühendisler Grubunca düzenlenen 3. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi'nde Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, ilk kez başında olduğu proje ve bu projenin hedefleri hakkında konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı M. Fatih Kacır'ın yönettiği Sanayinin Dönüşümü: Yapay Zeka, Robotlar ve Nesnelerin İnterneti konulu panelde konuşan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş üzerine çalıştıkları projenin büyük bir fırsat penceresi açtığını belirterek "fazla harcamadan elimizdeki kaynakları değerlendirerek fark yaratabiliriz" diye konuştu.

MENZİL SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Elektrikli araçlarda menzil sorunun çözülmek üzere olduğunu vurgulayan Gürcan Karakaş, "Otonom sürüş yeni bir yaşam alanı yaratmaya aday. 2030'dan itibaren dünya nüfusunun yüzde 60'ının şehirlerde yaşayacağı biliniyor. Bugün küçük bir kitlenin konuştuğu otonom sistemler ve nesnelerin interneti gibi konular kısa bir süre sonra tıpkı akıllı telefonlar gibi geniş kitlelerin ilgisini çeker hale gelecektir" açıklaması yaptı.

GÜNÜMÜZDE ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Karakaş, "Bizim kimseyi kopyalamaya ihtiyacımız yok. Bazıları Japonya bazıları Kore'yi örnek veriyor. Ama bizim bunlara ihtiyacımız yok, çünkü bu ülkelerin yola çıktığı zamanın şartları farklıydı, bugün bambaşka bir zamanda yaşıyoruz. Otomobilden daha fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Bir ulaşım teknolojileri ekosistemi oluşturma hedefindeyiz" dedi.

BÜYÜK FIRSATLAR BULUNUYOR

Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin Türkiye için büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Karakaş, "Cep telefonlarında yaşanan süreç kısa bir süre sonra otomobillerin başına gelecek.

Yeni bir fırsat penceresi açılıyor ve bütün yeni başlayan oyunculara da yer var. Elimizdeki kaynaklarla ve fazla harcamadan önemli bir fark yaratabiliriz" açıklaması yaptı.

Ford Otosan globalde Porsche'yi solladı

Forbes'in dünyanın en iyi işverenleri listesine bu yıl 384. sıradan giren Ford Otosan, Porsche, Tata ve Fiat gibi devleri geride bıraktı.

Forbes bu yılki 'Küresel 2000: Dünyanın En İyi İşverenleri' (Global 2000: World's Best Employers) listesini yayınladı. Liste, 60 ülkede şirketlerin çalışanlarına işverenlerini değerlendirmesi istenen anket soruları yöneltilerek yapıldı. Zirveyi ABD merkezli 'Alphabet' alırken Türkiye'den beş şirket ilk 500'e girdi. İki bin işverenin yer aldığı listede, Koç Holding 94'üncü, Sabancı Holding 220'nci, Ford Otosan 384'üncü, Türk Hava Yolları 441'inci, İş Bankası 493'üncü sırada yer aldı.

OTOMOTİVDE ZİRVE

Listenin "Otomotiv bölümünde ilk sırayı Daimler alırken, Ford Otosan listeye 384. sıradan girip Porsche, Tata ve Fiat'ı geride bıraktı.

Toparlanma 2020'de başlar

SuzukI Genel Müdürü Ümit Karaarslan, 2019 yılında sadece binek otomobil pazarında 250-300 binli adetlerin konuşulabileceğini dile getirip, "Doğru adımlar atılırsa otomotivde 2020'de toparlanma başlar" dedi. Karaarslan, "Yeni Swift ve Jimny'i önümüzdeki aydan itibaren pazara sunacağız" açıklaması yaptı.

Parkurdan çekilip elektrikliye yoğunlaşacak

Yeni elektrikli araç stratejisi kapsamında Paris Fuarında yeni nesil şarj edilebilir araçlarının tanıtımını yapan Peugeot, 2020'den itibaren yeni elektrikli spor otomobil ürün gamını kullanıma sunacağını duyurdu. Yeni elektrikli araçları geliştirmek için kaynaklarını daha verimli kullanmak isteyen Peugeot, bu nedenle 2018 sonunda WRX şampiyonasından çekilmeye karar verdi.

Renault ve Dacia elmaları topladı

Renault ve Dacia, Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen 30. Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri yarışmasından 8 ödülle ayrıldı. Dacia, Yeni Dacia Duster lansmanı ile Kristal Elma'nın sahibi oldu. Kristal Elma'da Dacia Duster Roadshow, Renault Clio RS radyo spotu ve Dacia Duster reklam filmiyle 3 gümüş ödül kazanan Renault, ilk 100 Duster, Megane Sedan Getir işbirliği, Dacia Duster radyo spotuyla ayrıca 4 bronz ödüle layık görüldü.

Dünyanın en iyi akademisi seçildi

Tofaş Akademi, dünyanın eğitim ve gelişim alanında dünyanın en saygın ödülü olarak kabul edilen 'Association for Talent Development (ATD) Best' tarafından en iyi kurum seçildi. Stevie ve Brandon Hall ödüllerinin ardından başarısını ATD BEST Ödülü'yle taçlandıran Tofaş Akademi, 2018'de ödül sayısını 14'e yükseltti. Tofaş Akademi Müdürü Selçuk Alimdar, "Tofaş Akademi şirketin gelecek yolculuğunda önemli bir rol üstleniyor" açıklaması yaptı.

Sümer DEMİRCİLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber