En fakir milletvekili adayı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da geçtiğimiz Kasım ayında meydana gelen sel felaketinde evi büyük zarar gören ve 8 aydır konteynerde yaşayan Davut Turan, yoksulluk ve işsizliğe isyan ederek milletvekili adayı oldu.

Eşi Hediye Turan ile birlikte yaz sıcağında konteynerde yaşam mücadelesi veren 43 yaşındaki Davut Turan, Batman'ın sorunlarını çözmek, yoksul ve işsiz vatandaşlara çare olmak için bağımsız milletvekili adayı olduğunu söyledi. "Fakir fakirin halinden anlar" diyen Turan, Batman'ın 17 yıldır il statüsüne kavuştuğunu ve sorunlarla boğuştuğunu belirterek, Meclis'e giden zenginlerin sorunlarını çözemediğini savundu. Bugüne kadar Batman halkının seçimlerde aşiret reisleri ve zenginleri Meclis'e taşıdığını söyleyen milletvekili adayı Turan, bu seçimde Batmanlılar'ın uykudan uyanacağına inandığını kaydetti. Parası olmadığı için seçim lokali açamayan ve bu konuda hayırseverlere çağrı yapan Turan, kimsenin kendisine seçim lokali açmaması durumunda esnaf ve vatandaş ziyaretlerine ağırlık vereceğini söyledi.

"Uyan Batman" sloganıyla yola çıkan Turan, "Yıllardır yoksulluğun ne olduğunu biliyorum. Her türlü işi yaptım. Son olarak sel bizi vurdu ve mağdur olduk. Bu sıcak yaz günlerinde konteyner kente mahkum olduk. Batman'da işsizlik ve yoksulluk çok büyük. Çöpten ekmek toplayan insanlar var. Ama gelin görün ki, kimse bunları görmüyor. Meclis'e giden aşiret reisleri ve zenginler bizi hep unuttu. Ben ise halkımı unutmayacağım. Çünkü ben de yoksulum. Yoksulluğun ne kadar acı olduğunu gayet iyi biliyorum" dedi.

Davut Turan'a destek veren bazı vatandaşlar, Batman'ın sahipsiz olduğunu ve bu seçimde kendisine oy vereceklerini belirtti. Vatandaşlar, "Bizim derdimizden anlayacak biri. Bugüne kadar kimseden hizmet görmedik. Bu kez oyumuz Davut Turan'a. Ancak, fakir fakirin halinden anlar" diye konuştu.

Konteyner kentte kalan 45 aile de, 22 Temmuz'da yapılacak seçimde Davut Turan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Batmanlı vatandaşlar, Davut Turan'ı aynı zamanda Batmanlı adaylar arasında en fakir, en kilolu, en sempatik ve en samimi aday olarak gördüklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber