'İdam cezası geri gelecek'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öztürk, idam cezasını geri getireceklerini söyledi.

Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, ''Avrupa Birliği'nin (AB) dayatmasıyla kaldırılan idam cezasını iktidara gelmemiz halinde geri getireceğiz'' dedi.

Öztürk, seçim çalışmaları için geldiği Gaziantep'te, esnafı ziyaret etti. Öztürk, esnaf ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, terör örgütünün eylemlerini artırdığı şu günlerde, terörü önlemek için alınacak önlemler konusunda parti olarak bir çalışma yaptıklarını söyledi.

''Terörün önlenmesine ilişkin önlemler arasında idamın geri getirilmesi de var. AB'nin dayatmasıyla kaldırılan idam cezasını iktidara gelmemiz halinde geri getireceğiz'' diyen Öztürk, idam cezasının kaldırılmasının Türkiye'de huzurun bozulmasına yol açtığını savundu.

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''AB'nin dayatmasıyla idam cezasını kaldırdık. Kaldırdık da ne oldu, terör azdı, şehirlerde kapkaç ve yankesicilik arttı. 16 aylık bebeğe tecavüz edip öldürenlerden tutun, kızına, kardeşine tecavüz eden baba ve kardeşler ortaya çıktı.

Bu sapıklıkları ve bölücü terörü ancak idam cezasıyla önleyebiliriz. Biz iktidara geldiğimiz gün, ilk işimiz idam cezasını geri getirmek olacak. Bu defa idam cezasının kapsamını eskiye göre daha da genişleteceğiz. Ülkede bugün bir anket yapılsa toplumun büyük bölümü idam cezasının geri getirilmesini ister.''

SINIR ÖTESİ HAREKAT

Yaşar Nuri Öztürk, son günlerde ''bölücü'' terör örgütünün eylemlerini artırdığına dikkati çekti. Türkiye'nin 4 tarafına her gün şehit cenazeleri gittiğini, terör örgütüne duyulan kin ve öfkenin arttığını kaydeden Öztürk, sorununun ortak akılla çözülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Öztürk, toplumun bazı kesimlerinin artan terör olayları sonrasında ''Türk askerinin Irak'a girmesini'' istediğini savunarak, şunları söyledi:

''Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına yönelik bir sınır ötesi harekat isteniyor. Buna bazı kamu görevlileri de destek veriyor. Sınır ötesi harekat konusunda devletin istihbarat birimlerinin elinde olan bilgilere sahip değilim.

Yapılacak bir sınır ötesi harekat çok iyi hesaplanmalı. Girip başarısız olursak dağ fare doğurur ve dağın altında kalırız. Bu konuda geçmiş yıllarda bölgeye rahat girip çıktığımız zaman gerekeni yapmadık, bugün bu sıkıntıları çekiyoruz. Şimdi ise onun bunun gazına gelip hesapsız bir iş yapmamamız lazım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber