Tuğcu emekli oldu: Evet domates yetiştireceğim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin 46 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olan Tülay Tuğcu, yaş haddinden emekliye ayrıldı.

Tuğcu'nun emekliye ayrılması dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nde tören düzenlendi.

Törene Tuğcu'nun eşi Şener ve kızı Ayşe Tuğcu ile Anayasa Mahkemesi üyeleri, raportörleri ile çalışanları katıldı.

Mahkemedeki törenin ardından mesai arkadaşları, Tuğcu'yu kapıda alkışlarla uğurladı.

Tuğcu, çıkışta duygularını soran gazetecilere, "Allahaısmarladık diyorum, başka bir şey yok" diye karşılık verdi.

Emeklilik günlerini nasıl geçireceğinin sorulması üzerine Tuğcu, dinleneceğini belirterek, "Emekli adam ne yapar. Torunum gelecek" dedi.

Tuğcu, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç'ın, "Domates yetiştirecek" diyerek espri yapması üzerine, "Evet domates yetiştireceğim" karşılığını verdi.

Tuğcu, mahkemeden, eşi ve kızı eşliğinde, kendisinin kullandığı "06 TT 033" plakalı özel aracıyla ayrıldı.

ÖZGEÇMİŞİ

Emekliye ayrılan Tülay Tuğcu, 12 Haziran 1942'de Ankara'da doğdu. İlk ve orta eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamlayan Tuğcu, 1961 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ne girdi. Tuğcu, 1965 yılında mezun olduktan sonra bir süre serbest avukatlık yaptı.

1969 yılında Danıştay sınavlarını kazanarak Danıştay Yardımcısı olarak

göreve başlayan Tuğcu, 1974 yılında Amme İdaresi Enstitüsünü (TODAİE) bitirdi. Danıştay 1. Dairesi Kıdemli Tetkik Hakimliği'ne 1982 yılında getirilen Tuğcu, 1992 yılına kadar bu görevde çalıştı. Danıştay Üyeliğine 1992 yılında seçilerek 6. Dairede göreve başlayan Tuğcu, 3 yıl bu Dairede çalıştıktan sonra Danıştay Onuncu Dairesine geçti. Tülay Tuğcu, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilinceye kadar 10. Dairede görev yaptı. Tülay Tuğcu, Danıştay Genel Kurulu'nca belirlenen üç aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından 22 Aralık 1999'da Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne seçildi. Tuğcu, 6 Ocak 2004'te Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına, 25 Temmuz 2005'te de Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçildi. "Suçluların İadesi" ve "İdarenin Takdir Hakkının Yüksek Yöneticilerde Kullanılması" konulu tezleri ve "Verimlilik" konulu çevirisi bulunan Tuğcu, evli ve iki çocuk annesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber