ABD'ye gitmek isteyen Türk sayısı düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'den ABD'ye gitmek isteyenlerin sayısının 90 binlerden 40 binlere kadar düştüğü bildirildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği 2. Sekreteri Roger C. Rigaud, Adana Ticaret Odasınca (ATO) düzenlenen "ABD'ye Göçmen Olmayan Vizeler" konulu toplantıda, 11 Eylül saldırıları sonrası "ABD'nin vize vermiyor" şeklinde çıkartılan söylentilerin doğru olmadığını söyledi.

Herhangi bir nedenle ABD'ye gitmek isteyenlerin başvurularını değerlendirdiklerini belirten Rigaud, daha çok vize vermeye gayret ettiklerini vurguladı.

Vize alabilmek için başvuru yapanların görüşmede kendilerini çok iyi ifade etmeleri gerektiğini anlatan Rigaud, "Öncelikle niçin ABD'ye gitmek istediklerini ve ne kadar kalacaklarını soruyoruz. Vize almak isteyen kişilerin bizi inandırmaları gerekiyor. Bu konuda görüşme odasında herhangi bir hata yapılmamalı" diye konuştu.

Rigaud, kişilerin görüşme sırasında heyecanlı ve sinirli olabileceklerini dikkate aldıklarını, ancak, kendilerine ait cevapları çok iyi bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Rigaud, 11 Eylül saldırılarının ardından Türkiye'den ABD'ye gitmek isteyenlerin sayısı ile ilgili soruya, bu sayının 90 binlerden 40 binlere kadar düştüğünü belirterek, "Ancak, biz bu düşüşü ekonomik nedenlere bağlıyoruz" yanıtını verdi.

Rigaud, diğer ülkelerle karşılaştırdıklarında Türkiye'de vizelerdeki ret oranının yüzde 15 civarında olduğunu söyledi.

Bir katılımcının, pasaportunda herhangi bir Arap ülkesinin vizesi bulunanlara ABD'nin vize vermek istemediği şeklindeki sorusuna Rigaud, "Sadece bu ülkelere niçin gittiklerini soruyoruz. Yoksa kişilerin bu ülkelere gitmiş olması vereceğimiz vizeyi etkilemez" karşılığını verdi.

Rigaud, öğrenim için vize başvurusunda yapan kişilerde İngilizce bilme şartını aradıklarını da sözlerine ekledi.

Toplantıya, ATO Başkanı Şaban Baş ile davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber