Albayrak: Almanya, Türkiye'nin en büyük ticari partneridir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği konuları masaya yatırıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2018 15:35, Son Güncelleme : 25 Ekim 2018 15:46
Albayrak: Almanya, Türkiye'nin en büyük ticari partneridir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da Alman mevkidaşı Peter Altmaier ile bir araya geldi.

Bakan Albayrak özetle şunları söyledi;

"Nürnberg'de polisin orantısız şiddetiyle hayatını kaybeden Ümit Dursun'un haberiyle sarsıldık. Bunların son bulmasını temenni ediyoruz. Almanya Türkiye'nin en büyük ticari partneridir. Çok daha güçlü iletişim kanallarının tesisi için hazırız. Dünyaya örnek olacak bir noktadayız. Türkiye-Almanya ticaret hacmi büyük bir potansiyele sahip. Almanya Türkiye'nin önemli yatırım partnerlerinden biri. Birçok projemiz var. Türk-Alman ekonomi işbirliği birçok anlamda çok ciddi bir süreç içerisinde. Artık çok daha güçlü işbirliklerini açıklayacağımız bir döneme giriyoruz. Yarın bunların bir kısmını açıklayacağız"

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ise;

"Ticari ilişkinin zor zamanlarda da sürmesinde kararlıyız. Bu bölgede siyasi istikrara ihtiyacımız var. İşbirliğimiz için yeni imkanlar var. Hukuk devleti ilkelerinin başarılı olmasını istiyoruz.

"TÜRKİYE'NİN ÇABALARINI TAKDİR EDİYORUZ"

Altmaier, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak da, "Bu olayla ilgili birçok soru işareti var. Türk hükümetinin bu soruşturmadaki çabalarını takdir ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber