Uzman hekimlerin yetki alanı daraltılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulmaya çalışılan yeni sağlık düzeninde uzman hekimlerin yetki alanının daraltıldığını belirtti.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği tarafından yapılan açıklamada ?Fizik ve rehabilitasyon branşı, temelleri kanunlarla 1930'lu yıllarda atılan, hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu tıp mesleklerinden biridir? denilerek hizmetlerin bu alanda yetişmiş uzman hekimlerin nezaretinde çalışan bir ekip tarafından yürütüldüğü vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulmaya çalışılan yeni sağlık düzeninde, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında tek yetkili olan uzman hekimlerin yetki alanının daraltıldığı vurgulanan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

400 SAĞLIK KURULUŞU KAPANMA NOKTASINA GELECEK

?Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında tek yetkili olan uzman hekimlerin yetki alanı daraltılmakta, vatandaşların fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanma olanaklarına sınırlama ve kısıtlanma getirilmektedir. Bu durum mevcut yasalarla çeliştiği gibi sağlık harcamalarının daha ucuz finansmanını oluşturma mantığına da aykırıdır. Bu yaklaşımın uygulanması durumunda vatandaşların fizik tedavi ve rehabilitasyon erişimi aksayacak, 400 özel sağlık kuruluşu kapanma noktasına gelecek, 8 bin kişi işsiz kalacak, hastanın bakım ve tedavisinde iyileştirici ve kolaylaştırıcı düzenleme anlayışından uzaklaşılacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber