Sezer'den Damal bebeğine 20 bin YTL

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 13:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Ardahan'ın Damal ilçesine özgü geleneksel giyim kültürünü yansıtan ve Damallı kadınların geçim kaynağı haline gelen Damal Bebeklerinin üretildiği yeni atölyelerin açılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Sezer'in şu an faal olmayan atölyelerin yeniden çalıştırılması için de gerekli talimatları verdiği kaydedildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Damal bebeğinin gelişmesi için proje hazırladıklarını ve hazırladıkları projeyi cumhurbaşkanı'na sunduklarını ve bu konuda olumlu görüş aldıklarını dile getirdi. Geçen aylarda Sezer çifti ile bu konuda köşkte görüştüğüne değinen Fidan, "Damal bebeklerinin üretilmesinde yaşanan sıkıntıyı, Cumhurbaşkanı'na ilettim, üretim atölyelerin faal hale getirilmesi için ekonomik desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyince, kendileri de bana her üç ayda bir Damal bebeklerine destekte bulunacağını söyleyerek 20 bin YTL'de yardımda bulundu" dedi.

1984 yılında Japonya'da 'El İşleri Dalı'nda gerçekleştirilen uluslararası yarışmada Dünya birinciliğini elde eden Damal Bebeklerinin o günden bugüne bölgedeki kadın ve kızların geçim kaynağı haline geldiğini aktaran Fidan, hazırladıkları projeyi Avrupa Birliği'ne sunduklarını ama Avrupa Birliği tarafından projenin kabul edilmediğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber