Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanı dahil 43 kişi hakkında iddianame

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da Jandarma ekipleri tarafından yaklaşık 2 ay önce başlatılan ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ile Genel Sekreteri'nin tutuklandığı olayla ilgili soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame tamamlanarak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 ay önce jandarma ekipleri tarafından başlatılan ve bugüne kadar 61 kişinin ifadesine başvurulan soruşturmayla ilgili iddianame tamamlandı.

Rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek, zincirleme şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, zimmet ve irtikap gibi iddialarla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda ifadelerine başvurulan 61 kişiden 18'i hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilirken, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da bulunduğu 43 kişi hakkında ise iddianame hazırlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan ve halen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ile müteahhit Hasan Uçak'ın tutuklu bulunduğu davanın görülmesine ise önümüzdeki günlerde başlanabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber