Sendikalar: Milli Eğitim Bakanı yine sınıfta kaldı

Haber Giriş : 15 Haziran 2007 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı 2006-2007 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yaptıkları açıklamalarda AKP iktidarında eğitimin sorunlarının içinden çıkılmaz bir hale geldiğini savundular.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin iktidarda olduğu 5 yıl boyunca eğitimin sorunlarının arttığını belirterek, ?Bunda şaşılacak bir şey yok çünkü bu hükümete göre eğitim, herkesin parasız ve eşit bir şekilde ulaşması gereken bir hak değil sadece parası olanın ulaşabileceği bir kâr alanıdır? dedi. Dinçer AKP döneminde, eğitimde özelleştirmelere hız verildiğini, öğretmen açığının kapatılmadığını, devlet okullarındaki alt yapı yetersizlikleri ve kalabalık sınıfların eğitimin niteliğini düşürmesinden dolayı özel dersaneye giden öğrenci sayısı artış gösterdiğini ifade etti.

BAŞBAKAN YİNE SINIFTA KALDI

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise AKP iktidarı döneminde eğitimin sorunlarının karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hale geldiği savunularak, ?Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı bu yıl da sınıfta kalmıştır. Bu yıl da öğretmenler, eğitim çalışanları, veliler ve öğrenciler suni teneffüse girmiştir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber