Erdoğan'a komşu olmak isteyen metrekareye 5 bin YTL ödeyecek

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Haziran 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın mahallesi olarak bilinen Çamlıca'da Erdoğan'ın konutuna 300 metre uzaklıktaki 95 bin metrekarelik arsanın ihalesinde 9 firma yarıştı. En yüksek teklifi 300 milyon YTL ile Erke İnşaat verdi. Erke'nin hasılat paylaşımlı işte zarar etmemesi için konut metrekaresini 5 bin YTL'den satması gerekecek

BaŞbakan'In Çamlıca Kısıklı'daki konutunun hemen dibindeki arsa için yapılan ihalede dev inşaat firmaları birbirleri ile kıran kırana bir yarışa girdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) portföyünde bulunan 95 bin 939 metrekarelik arsanın, hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirilecek konut projesi ihalesine 9 şirket teklif verdi.

İhaleye GAP İnşaat, Öztaş İnşaat, Toray İnşaat, Gül Yapı, Garanti Koza, Erke -Mutlu-Biat İnşaat, Aktürk, Taşyapı, Güneri Şehircilik ve Doğu İnşaat katıldı. İhalede toplam hasılatta en yüksek teklif 300 milyon YTL ile Erke İnşaat'tan gelirken, en yüksek idare payı ise 100 milyon YTL ile Taşyapı'nınki oldu. Dosyalar incelenecek. İhaleye teklif veren şirketler önümüzdeki günlerde pazarlığa davet edilecek. Şayet ihale 300 milyon YTL teklif eden Erke'de kalırsa kazanan şirketin önerdiği teklifte zarar etmemesi için konutların metrekaresini 5 bin YTL'nin üzerinde fiyattan satması gerekecek.

Çalık da teklif verdi

1/5 binlik plan onaylı arsaya 60 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Kısmen deniz manzaralı olan arsanın planlarının SİT Kurulu tarafından da onaylanması gerekiyor. İhaleyi kazanan 1/1.000'lik planları onaylatacak. Ayrıca şirket imar ve inşaat izni alacak.

İhaleye Başbakan'ın damadı Berat Albayrak'ın CEO Vekili olduğu olduğu Çalık Holding'in iştiraki GAP İnşaat'ın da teklif vermesi dikkat çekti. GAP İnşaat Balat ve Tarlabaşı kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirecek. Firma, Nisan ayında Halkbankası'ndan da Erol Aksoy'un Büyükdere Caddesi üzerindeki binasını satın almıştı.

Daha önceki iki defa ihaleye çıkartılan arsanın inşaat izni 70 bin metrekareydi. Bu ihalede izin 60 bin metrekareye düşürüldü. İdare payının yüzde 15'ini sözleşme tarihinde peşin olarak istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber