Karne skandalı Türkiye'yi sarstı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Haziran 2007 05:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'da yaşanan paralı karne rezaleti ses getirdi. İstanbul'daki Esenyurt Merkez İlköğretim Okulu'nda okuyan 300 öğrenciye 10 YTL aidat ödemedikleri için karnelerinin verilmemesinin ele alındığı haber, aynı olayı yaşayan velileri harekete geçirdi. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan onlarca veli karne günü yaşadıkları utancı anlattı. Çocuklarına zarar gelmesinden çekindikleri için isimlerini açıklamaktan çekinen velilerin ihbarına göre, Üsküdar Zeynep Kamil İlköğretim Okulu, Şişli Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, Bahçelievler Atatürk İlköğretim Okulu'nda da aidatını ödemeyen çocuklar evlerine gözü yaşlı ve karnesiz gönderildi.

?AŞAĞILANDIK'

Üsküdar'dan arayan bir devlet memuru, ?Zeynep Kamil İlköğretim Okulu'nda da aynı uygulama oldu. Aidat ödemeyen veliler aşağılandı. Özellikle kadın velilere diş geçirmeye çalıştılar. Kadınlar çocuklarının karnesini almak için öğretmenlere yalvardı. Benim çocuğum karnesini aldı ama o velilerin durumu içimi parçaladı? dedi.

?ŞİŞLİ'DE DE YAPILDI'

Bir veli de Şişli Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nda karne parası olarak 50 YTL'nin istendiğini söylerken, bir başka veli ?4 torunum için okula 200 YTL gönderdim? dedi. Bir başka veli de üç çocuğunun Bahçelievler Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuduğunu ve her karneye 30 YTL istendiğini, daha veremediğini, zar zor küçük çocuğunun karnesini alabildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber