Okul duvarına pankart astı, 'deli mi?' diye Bakırköy'e gönderildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2007 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Fırat KESKİNKILIÇ DHA

KIRKLARELİ'nin Babaeski İlçesi'nde Cumhuriyet İlköğretim Okulu dış cephe duvarına pankart asan evli 2 çocuk babası 34 yaşındaki Erol Ocak, savcının talimatı ile polis tarafından gözaltına alındı. Kabahatler Kanunu hükümlerine göre ?İzinsiz afiş astığı' gerekçesiyle 234 YTL para cezasına çarptırılan Erol Ocak, ardından polis kontrolünde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan muayene ve tetkiklerden sonra ?akli dengesi yerindedir' raporu verilerek evine gönderilen Erol Ocak, Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı'nda başından geçenleri gazetecilere anlattığı sırada, bu kez de ?İzinsiz basın açıklaması yaptığı' gerekçesiyle gözaltına alındı. Ocak, 5 saat emniyette tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın ?Teröre karşı kitlesel tepki' açıklamasının ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun dış cephesine, ?Bu vatan toprağı sahipsiz değildir. Ahmet Kaya tişörtü giyen şerefsizdir' pankartı asan Erol Ocak, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 4 gün önce gözaltına alındı. Sorgusundan sonra nöbetçi mahkemeye çıkartılan Erol Ocak, Kabahatler Kanunu'nu ihlal ederek izinsiz afiş astığı gerekçesiyle 234 YTL para cezasına çarptırıldı. Erol Ocak daha sonra dengesiz hareketler gösterdiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile polis nezaretinde İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Burada muayene edilen Ocak, ?akli dengesi yerindedir' raporu verilerek Babaeski'ye geri gönderildi.

GENELKURMAYIN İSTEĞİ ÜZERİNE

Babaeski'nin en işlek meydanı olan Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yaşadığı olayı gazetecilere şöyle anlattı:

?Genelkurmay Başkanlığı'nın son açıklamasında yer alan ?toplum olarak teröre tepki gösterelim' sözleri üzerine böyle bir girişimde bulundum ve iki pankart astım. Pankartın ardından polis tarafından gözaltına alındım. Sorguya tutuldum. Daha sonra mahkemeye sevk edildim. Mahkeme hakimi astığım 2 pankart için bana ayrı ayrı 117 YTL olmak üzere toplam 234 YTL para cezası kesti. Ben bir süre önce çalıştığım işten de çıkartıldım. Zaten bu parayı ödeyecek gücüm yok. 15 gün içinde ödemezsem beni hapse atacaklar'' dedi.

Mahkemenin kararının ardından kendisine deli muamelesi yapıldığını belirten Erol Ocak, ?Polis nezaretinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine sevk edildim. Burada yapılan muayene ve tetkiklerin ardından deli olmadığım anlaşıldı ve geri gönderildim. Ben milliyetçiyim. Ülkemizde yaşanan terör olayları karşısında suskun duramazdım. Türkiye'de yaşayan her vatandaşın yapması gereken bir girişimi yaptım'' dedi.

YİNE GÖZALTINA ALINDI

Erol Ocak bu açıklamaları yaparken, gelen polisler tarafından bu kez ?izinsiz basın açıklaması yaptığı' iddiasıyla gözaltına aldı. Önce Merkez Polis Amirliği'ne götürülen Ocak, burada yaklaşık 40 dakika bekletildikten sonra Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyet Müdürlüğünde 5 saat süreyle tutulan ve ifadesi alınan Erol Ocak'ın daha sonra polis aracıyla evine götürülerek bırakıldığı öğrenildi.

Ocak'ın yakınları, emniyette polisin ?gazetecilere bilgi vermesi' koşuluyla serbest bıraktığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber