ÖSS sahtekarlığı için 2'si öğretmen 46 kişinin sorgusu devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAV SAHTEKARLIĞINDA SORUŞTURMA SÜRÜYOR

- PARA KARŞILIĞI ADAYLARIN YERİNE KENDİ ÜYELERİNİ ÖSS'YE SOKMAYA ÇALIŞAN SINAV ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

HASAN ATMACA

ŞANLIURFA (İHA) - Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sahtekarlık yapan 2'si öğretmen 46 kişinin Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin yanı sıra Adıyaman, Hatay ve Mersin'de yakalanarak Şanlıurfa'ya getirilen çete üyelerinin, yarın adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

Şanlıurfa'da 6 ay önce 6 kişilik bir grubun Öğrenci Seçme Sınavı için adayların yerine para karşılığında kendi adamlarını sınava sokmaya hazırlandığını belirleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, başlattığı teknik takibi dün sonuçlandırarak Sınav Çetesi'ni çökertti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'yla ortaklaşa yürütülen "Sistem" kod adı verilen operasyonu gerçekleştiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü, dün yapılan ÖSS sınavı öncesi Şanlıurfa merkezde 2 kişiyi, Birecik ilçesinde 2'si öğretmen 16 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin diğer 28 üyesinin de aynı saatlerde Adıyaman, Hatay ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanarak gözaltına alındıkları bildirildi.

35 bin YTL karşılığında adayların yerine başkasını sınava soktuğu iddia edilen çete üyeleri; Birecik, Adıyaman, Hatay ve Mersin'den Şanlıurfa'ya getirildi. Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları süren 2'si öğretmen 46 çete üyesinin yarın adliyeye çıkartılması bekleniliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber