Skandal içinde skandal! Ata Özer şoke oldu..

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 07:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

?10 YTL yoksa karne de yok' başlıklı haberimiz Esenyurt Merkez İlköğretim Okulu'ndaki skandalları ortaya çıkardı. Karne skandalını incelemek üzere okula baskın yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, öğrencilere teslim edilmemiş 380 karne ile karşılaştı. Özer, hakkındaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturma geçiren, soruşturma sonunda görevden alınıp başka bir okula öğretmen olarak atanan Okul Müdürü Hayrettin Beştaş'ın hâlâ görevinin başında olması karşısında şoke oldu.

Dünkü baskında Özer, rastgele seçtiği karneleri Okul Müdürü Hayrettin Beştaş'a uzatarak velileri ile irtibat kurmak istediğini söyledi. Müdür Beştaş'ın öğrenci kayıtlarına dayanarak aradığı numaralar ya cevap vermedi ya da öğrencinin bilgi notları arasında numarasının olmadığı anlaşıldı.

380 ÖĞRENCİ GELMEMİŞ

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı'nın da okula gelmesinin ardından, 380 karnenin öğrencilere neden dağıtılmadığını soran Ata Özer'e cevap Okul Müdürü Beştaş'tan geldi. Karne dağıtım gününde okula gelmeyen öğrencilerin karnelerinin verilemediğini iddia eden Beştaş, öğrencilerin karnelerini talep etmeleri halinde hemen vereceklerini belirtti. Okulun duvarlarındaki terör örgütü yanlısı yazıların bugüne dek neden silinmediğini soran ve cevap alamayan Ata Özer, ?Anladığım kadarıyla burayı eğitim ve öğretim yuvası olarak görmüyorsunuz? diyerek Sandıkçı'yı da azarladı.

Ata Özer tarafından görevden alınan Hayrettin Beştaş'ın, başka bir okula atamasını Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı'nın engellediği de ortaya çıktı. Sandıkçı ?Okul müdürünün çocukları özürlü. Burada okuyorlar. Rica ettim, yazısını da Kaymakama gönderdim? diye kendini savundu. Özer de, ?Ben araştırdım. Bu adamın çocukları özürlü değilmiş. Hem böyle bir şey yapıyorsun bana yazısını yazdın mı? Böyle bir yazı 3 aydır bana ulaşmadı? diye konuştu.

BENİ REZİL ETTİNİZ

Ata Özer okuldan çıkarken, Müdür Hayrettin Beştaş'a, ?Yarın gereken neyse yapılacak. Atamanın yapıldığı okulda çalışacaksın. Görevden alındın? dedi. Müdür Beştaş'ın ?Teşekkürler müdürüm. Beni gazeteciler önünde rezil ettiniz? demesi üzerine de, Özer, ?Sen beni tehdit mi ediyorsun? diye konuştu. Beştaş, elini kalbinin üzerine koyarak ?Estağfurullah müdürüm? karşılığını verdi.

KARNELER BUGÜN VERİLECEK

Okul aidatlarını ödemedikleri için çocukları karne alamayan velilerden Muradiye Songur ve Ayşe Polat dün Esenyurt Merkez İlköğretim Okulu'na gitti. Okuldaki yetkililer velilere karnelerin bugün dağıtılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber