Öğrencilere çift diploma fırsatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 10:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Selçuk Üniversitesi, Montana Devlet Üniversitesi ile uluslararası ortak lisans programı başlatıyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ), ABD'nin büyük üniversitelerinden biri olan Montana Devlet Üniversitesi ile uluslararası ortak lisans programı başlatma protokolü imzaladı.

SÜ Rektörlüğü bahçesinde düzenlenen imza törenine, Montana Devlet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. David Dooley ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Norman Peterson ile SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Prof. Dr. Kürşat Turgut katıldı.

Törende konuşan Montana Devlet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. David Dooley, üniversitelerinde küresel aktörler yetiştirmek amacıyla çeşitliliğe ve farklı düşüncelerin bir arada olmasına özen gösterdiklerini söyledi.

Çok büyük bir üniversite olan SÜ ile başlattıkları bu çift diploma programına büyük önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Dooley, şunları kaydetti:

?Bu programı başlatma ve yürütme konusunda oldukça istekliyiz. 2007-2008 akademik yılında ilk öğrencileri alacağımız bu çift diploma programı sayesinde, üniversitemizdeki öğrenciler ile SÜ'den gelecek öğrenciler etkileşim içinde olacak, bu etkileşimle her 2 tarafın menfaatine kazanımlar sağlanacaktır. 2 ülke arasındaki dostluğun da bu sayede artacağına inanıyorum.?

SÜ Rektörü Prof. Dr. Okudan da üniversiteyi dünyaya açmak için bugüne kadar birçok girişimlerin bulunduğunu, bu çift diplomanın da bu çalışmalardan biri olduğunu bildirdi.

Anadolu'daki üniversitelerden ilk olarak SÜ'de bir çift diploma programı başlatıldığına bildiren Prof. Dr. Okudan, şunları söyledi:

?Montana Devlet Üniversitesi ile müşterek çift diploma programı başlatma önerimiz, YÖK tarafından onaylandı. Onay işlemi yeni olduğundan makine mühendisliği ve kimya dallarındaki çift diploma programlarımız bu yılki ÖSS kılavuzunda yer alamadı. Ancak 2007-2008 akademik yılında, ek kontenjanla her 2 programa da öğrenci alacağız.?

Bu programlara alınacak öğrencilerin uluslararası deneyime sahip, uluslararası standartlardaki niteliklere sahip teknik elemanlar olarak yetişeceğini vurgulayan Prof. Dr. Okudan, öğrencilerin mezun olurken çift diploma alacağını kaydetti.

Çift diploma programı olarak da adlandırılan uluslararası ortak lisans programını tercih eden öğrencilerin, birinci ve üçüncü sınıfı SÜ'de ikinci ve dördüncü sınıfı Montana Devlet Üniversitesinde okuyacağı belirtildi.

Mezuniyet sırasında öğrencilere çift diploma verileceği, yapılan protokole göre ilk aşamada makine mühendisliği ve kimya lisans alanında öğrenci alınacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber