Çelik: CHP halktan korkuyor, Cumhurbaşkanını bile seçtirtmiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik: CHP 57 yıl iktidara hasret kaldı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'da AK Parti seçim bürosunda partililere seslendi. 1946 yılında CHP'nin iktidarda halka kötü davrandığını belirten Çelik, o tarihte halkın CHP'ye büyük bir ders verdiğini ve 57 yıldır iktidara hasret kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de açıklama yapan Çelik, Türkiye'nin cumhurbaşkanını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı'nı zamanında seçeceğini belirtti.

Seçim çalışmaları nedeni ile Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, havaalanında AK Parti Van Milletvekili adayları İkram Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan ile Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve binlerce partili tarafından karşılandı.

Bakan Çelik, daha sonra partililerin oluşturduğu yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki partinin seçim bürosuna geçti. Burada parti mensuplarına hitaben konuşma yapan Bakan Çelik, Cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Çelik, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde 3'te 2'lik çoğunluğa sahip olarak parlamentoya gireceklerini ifade etti.

Türkiye'nin bundan sonrada yoluna devam edeceğini vurgulayan Çelik, kendilerine yakışanın da bu olduğunu kaydetti.

Bundan önceki süreçte halka ne tür muamelelerin yapıldığının görüldüğünü anlatan Bakan Çelik, "Ben şimdi hemşerilerime şunu söylüyorum. Halka, Cumhurbaşkanını seçsin dendiği zaman 'Hayır halk seçmesin' diyen kişi ve kişiler ne demek istiyorlar; Yani demek istiyorlar ki 'arkadaş biz bu halka güvenmiyoruz'. Peki siz size güvenmeyenlere güvenecek misiniz, soruyorum güvenecek misiniz. Güvenmeyeceksiniz" dedi.

1950'de tek parti döneminin olduğunu bir CHP yönetiminin hâkim olduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, 1950 yıllarda buna dur demek isteyen bir partinin kurulduğunu ifade etti.

Çelik, "1946 yılındaki seçimi CHP nasıl yapmış biliyor musunuz? Açık oy, gizli tasnif. Oyu açıkta kullanacaksınız fakat sandıklar gizli yerde açılacak. İşte CHP'nin demokrasi anlayışı bu, CHP budur. Celal Bayar, Adnan Menderes, Refik Koral ve Fuat Köprülü, birlikte yola çıkarak, Demokrat Parti'yi kurdu. Sonra 1950'de Menderes ve ekibi yeter söz milletindir dedi. CHP'liler o zaman ne dediler biliyor musunuz? İnsanlar kitleler halinde meydanları doldurunca CHP'ler diyorlardı ki ya bu hasolar memolar mı bizi idare edecek dediler. Vatandaşı küçümseyen 'Bunların kafası çalışmaz', 'Bunların aklı ermez', 'Bunlar ne bilir devletin kimin yönetmesi gerektiğini' anlayışı ile vatandaşa yaklaştılar. Fakat 1950 seçimlerinde o haso memo diye küçümsedikleri halk CHP'ye öyle bir ders verdi ki 57 senedir CHP daha bunu unutmadı. O günden bu yana tek başına CHP'ye iktidar nasip olmadı ve bundan sonrada olmayacak." şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, "Bir de bazıları yine halkı küçümsüyor. 'Ya Cumhurbaşkanı'nı halk nasıl seçer', 'Ne bilir halk Cumhurbaşkanını, seçsin' 'Rejim tehlikeye girer' Kendi halkından korkan bir anlayış olur mu? Kendisinin idare ettiği insanlardan korkan bir anlayış olur mu? Ama maalesef bu var. Şimdi biz halkımıza şunu söylüyoruz, size tepeden bakan, sizi hor gören, kendi yöneticisini seçme hakkını sizden esirgeyen anlayışa hep birlikte Allah'ın inayeti ile 22 Temmuz'da öyle bir ders vereceğiz ki CHP 57 yıl daha unutmasın" diye konuştu.

Çelik, konuşma sonrasında partiye yeni katılanlara parti rozetini taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber