Gözaltında yeni binbaşı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılarla ilgili soruşturmada emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in tutuklanmasının ardından, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk ve Kuvvayi Milliye Derneği Başkanı eski teğmen Bekir Öztürk de gözaltına alındı. Soruşturmadaki asker sayısı üçü tutuklu olmak üzere beşe çıktı.

Ümraniye'de geçen hafta yapılan operasyonda 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirilmişti. Evin sahibi Mehmet Demirtaş, yeğeni Ali Yiğit ve bu zanlıların ifadeleri üzerine de emekli astsubay Oktay Yıldırım tutuklanmıştı.

Tekin, Yıldırım'a komplo kurulduğunu ve bombaların da patlamayacak durumda olduğunu söylemişti. Zanlıların ifadesinde de adı geçince Tekin ve emekli başçavuş Mahmut Öztürk gözaltına alınmıştı. Tekin ve Öztürk de önceki gün 'terör örgütü üyesi olmak ve devletin gizli belgelerini ele geçirmek' suçlarından tutuklanmıştı. Tekin'in evinde ele geçirilen bir CD'de MGK totplantılarıyla ilgili gizli belgeler bulunduğu öne sürüldü. Tekin'e CD'yi veren kişi aranırken, MGK Genel Sekreterliği dün yaptığı yazılı açıklamada, "MGK toplantı tutanaklarının ele geçirildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Emekli binbaşı Zekeriya Öztürk ile Kuvvayi Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk ve grubu finanse ettiği öne sürülen bir işadamı da dün gözaltına alındı.

Tekin'i hastaneye götüren kişi

Zekeriya Öztürk'ün adı Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan ve intihar girişiminde bulunan Tekin'i hastaneye götüren kişi olarak duyulmuştu. Öztürk de gözalına alınıp serbest bırakılmıştı. Tekin ise Susurluk üyeleri ve Vali Küçük'le aynı karelerde yer almıştı. Susurluk davasının 12 Şubat 2001'deki duruşmasında İbrahim Şahin, Korkut Eken, Sami Hoştan gibi sanıkların arkasında Tekin oturuyordu. Ayrıca Küçük'le telefon görüşmesi yaptığı da saptanmıştı.

Eski teğmen Bekir Öztürk'ün adının ise tutuklu Demirtaş ve Yiğit'in ifadelerinde geçtiği belirtildi. İfadelere göre Yıldırım, Tekin ve Öztürk'ün sık sık toplantı yaptıkları, bu toplantılara emekli general Veli Küçük'ün de katıldığı öne sürüldü.

Öztürk, Yıldırım'ın tutuklanmasından sonra derneğin internet sitesinde şöyle yazmıştı: "... Keşke tanışabilseydim ancak Muzaffer Tekin ve Veli Küçük ile asla tanışamadım... Oktay Yıldırım kardeşim ile çok sık görüşürüm. Ama bütün görüşmelerimiz siteyle, dernekle ilgilidir. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber