Polis tayin edildiği şehri bilmek istiyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz'daki seçimler nedeniyle, tüm polislerin tayinleri ileri bir tarihe ertelendi. Memurlar, 'Hangi şehre gideceğimizi bilirsek hazırlık yaparız' diyor

Yaklaşan 22 Te mmuz seçimleri öncesi, güvenlik gerekçesiyle poliste tayin ve terfiler ertelenmişti. Geçtiğimiz ay alınan bu kararı bu köşeden duyurmuş ve yaklaşık 20 bin polis memuru ve ailesinin yaşaması muhtemel sıkıntıları da sıralamıştık.

Tayinleri ertelenen polisler, Haziran ayına göre hazırlıklarını yaptığı için sıkıntı yaşıyor. Ayrıca polislerin memur olan eşleri de eş durumundan tayin isteyemeyeceği için bütün işlemler Eylül'e kalacak. Tayinlerin ertelenmesi kararı değişmeyeceğine ve gerekçesi güvenlik olduğu için de elzem olduğuna göre; polis memurlarının başka bir çözüm önerileri var. O da; seçimden sonra yapılacak tayinlerin şimdiden açıklanması. Yani polis memurları, Ağustos ya da Eylül ayında gideceği şehri şimdiden bilmek istiyor. Eğer bu şehri öğrenirse, hazırlıklar yapabileceğini, kiralık ev bul abileceğini ve çocuklarını okula yazdırabileceğini belirten polis memurları, memur olan eşlerinin de işlemlerini bitirebileceğini söylüyor. Gelen mektuplardan biri şöyle: "Tayin yerlerinin açıklanmaması, özellikle çocukları olanlar ve eşleri memurluk yapanlar için sıkıntıya yol açtı. Alınan karara saygılıyız. Ama hiç olmazsa tayinin nereye yapılacağı söylense de hazırlığımızı şimdiden yapsak. Okulların açıldığı dönemde ne ev bulmak mümkün, ne de çocukların kaydını yaptırmak..."

Polislerin bu isteklerini biz buradan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletmiş olalım. Genel Müdür Sayın Oğuz Kaan Köksal, sanırım gelen bu isteklere karşı duyarsız kalmayacaktır.

Torpil korkusu mu?

Bazı Emniyet mensupları, tayin edilecek yerlerin erken açıklanması durumunda torpil amaçlı girişimlerin çoğalacağı korkusu olduğunu da ifade ediyor. Sanırım bunu da 'yapılan tayinlerin değiştirilemeyeceği' yönündeki bir emirle önlemek mümkün olabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber