Ayşe fakülte birincisi, ikizi ikinci

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kübra POLAT/ADANA, (DHA)

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencileri 22 yaşındaki tek yumurta ikizi Nermin ve Ayşe Şavaşan, fakülteyi dereceyle bitirdi. Nermin'den 5 dakika önce dünyaya gelen Ayşe kardeşini 0.2 puanla geçerek birinci oldu.

KKTC'nde yaşayan Şavaşan Ailesi'nin ikiz kızları Nermin ve Ayşe, başarılı ilköğretim eğitiminin ardından Lefkoşa'daki 20 Temmuz Fen Lisesi'nde eğitimine devam etti. Liseden aynı notlarla mezun olan Nermin ve Ayşe, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdikleri ilk yıl 23'üncü tercihleri olan ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nü kazandı. Kıbrıs'tan ilk geldikleri yıl deniz özlemi çektiklerini anlatan ikizler, ?Adana çok kalabalık. Kıbrıs'ta sakin bir yaşamımız vardı. İlk geldiğimizde binaların fazla ve yüksek olması aynı zamanda şehir merkezinin denizden uzak olması nedeniyle Adana'ya alışamayacağımızı düşünmüştük. Tedirgin olduk. Üniversitemizin 3 tarafının gölle çevrili olması bizi rahatlattı. Adana'yı ve üniversitemizi çok seviyoruz. Burası bizi olgunlaştırdı'' dedi.

BAŞARININ SIRRI DÜZENLİ TAKİP VE TEKRAR

Fakülte Dekanı Prof.Dr. Sadullah Sakallıoğlu'ndan birincilik ve ikincilik haberini alan Ayşe ve Nermin, başarılarını düzenli çalışmaya borçlu olduklarını söyledi. Ayşe Savaşan, 3.81 puanla birinci olurken, Nermin Savaşan ise 3,79 puanla ikincilikle üniversite yaşamını tamamladı. Kendisinden 5 dakika önce dünyaya gelen ablası Ayşe'nin 0.2 puan farkla birinci olmasını kıskanmadığını vurgulayan Nermin Savaşan, ?Biz hiç ayrılmıyoruz. Hep birlikteyiz. 22 yıldır bu hiç değişmedi. Derslerimize de birlikte çalıştık. Başarımızın en büyük nedeni derslerimizi düzenli takip ve tekrar etmemiz. Fakültede birinci ve ikinci olduğumuza sevindik. Tabi ki ikimiz birden birinciliği paylaşsaydık daha iyi olurdu. Bize eğitim yaşamımız boyunca destek veren tüm hocalarımıza, üniversite sekreterimiz Asiye Yaman'a ve ailemize teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Şimdilik ilk ikide olmanın tadını çıkartan ikizler, Kıbrıs'a dönerek biyolog olmayı ya da üniversitede yüksek lisans yaparak eğitimlerine devam etmeyi düşünüyor. Fakülte Dekanı Prof.Dr. Sakallıoğlu da Ayşe ve Nermin'i tebrik ederek, başarının devamını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber