Bu tiyatroya giriş bedava çıkış 3 YTL

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde, ilköğretim okulu öğrencilerinin oynadığı tiyatro oyununa seyirciler bedava girerken, çıkarken 3 YTL ücret ödediler.

Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nde görevli İlhami Yetkin'in senaryosunu yazdığı ve Emine Özmüftüoğlu İlköğretim Okulu öğretmeni Zerhan Dim Özen'in yönetmenliğini yaptığı ?Eğitimsel Frekans Transferi? adlı oyun, Alanya Belediye Kültür Merkezi'nde gösterime sunuldu. Ücretsiz olduğu duyurulan tiyatroya giren izleyicilerden para alınmazken, çıkarken kapıda tiyatro bileti 3 YTL'ye satıldı.

Öğretmen ve öğrenci ilişkileri ile eğitim sistemindeki aksaklıkların anlatıldığı oyunu, 31 ilköğretim okulu öğrencisi sahneledi. Öğrencilerin başarılı performans sergilediği oyunu yaklaşık 100 kişi izledi.

Kapıların kapanıp ışıkların söndürülmesinin ardından salonda ilginç bir anons yapıldı. Oyun başlamadan önce yapılan anonsta, ?Lütfen cep telefonlarınızı açık tutun, rahatça konuşun, çocuklarınızı salonda koşturun? anonsu yapılınca seyirciler şaşkınlık yaşadı.

Oyundan sonra açıklamalarda bulunan senaryo yazarı İlhami Yetkin, tiyatroya girişte ücret almayıp çıkışta ücret talep etmelerindeki amacın, izleyicileri kandırmak değil, tiyatroya daha fazla ilgi çekebilmek olduğunu söyledi.

Yetkin, girişte ücret ödemeyen kişilerden çıkışta 3 YTL istediklerini ve hiç kimsenin de buna itiraz etmediğini bildirdi.

Oyun başlamadan önce cep telefonlarının açık tutulması ve çocukların salonda koşmasına izin veren anonsa da değinen Yetkin, ?Buradaki amacımız, halkın tiyatro izleme adabını geliştirmekti. Kimseye saygısızlık etmek gibi olmasın ancak, tiyatro izlerken çoğu kişi telefonla konuşuyor, çocuklar da oynuyor. Böyle tiyatro seyredilmez. Biz buna dikkati çekmek için bu anonsları yaptık ama yine salondaki birisi telefonla uzun uzun konuşarak, bir çocuk da her tarafta koşarak bizi haklı çıkardı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber