YSK'nın adını kullanarak 120 vekil adayını dolandırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- YSK'NIN ADINI KULLANARAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI DOLANDIRDI

- ANKARA'DA, YÜKSEK SEÇİM KURULU'NUN ADINI KULLANARAK 120 MİLLETVEKİLİ ADAYINDAN 20 BİN YTL TOPLAYAN ŞAHIS TUTUKLANDI

BAYAZIT CEBECİ

ANKARA (İHA) - Ankara'da, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) adını kullanarak 120 milletvekili adayından 20 bin YTL toplayan şahıs tutuklandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bazı kişilerin YSK'nın ismini kullanarak kendisinden para istediği yönündeki şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, YSK'dan geldiği izlenimi verilen bir zarf gönderilerek karşılığında posta çekiyle para talep

edildiği tespit edildi. Bu yöntemle 120 milletvekili adayına zarf gönderildiğinin belirlenmesin ardından posta çeklerini takibe alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zarfları gönderen kişinin Tokat'ta olduğu belirledi. Tokat polisi ile yapılan koordineli bir çalışmayla zanlı İhsan Y. (50) gözaltına alındı.

Gönderdiği zarflara internetten indirdiği seçim yasaklarını koyduğu belirlenen zanlının yapılan sorgusunda, zarflara posta çeki koymasının amacının dokümanlarının masrafının karşılanması olduğunu öne sürdü. Niyetinin dolandırıcılık olmadığını, milletvekillerini aydınlatmak olduğunu iddia eden İhsan Y., polis sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber