ANAVATAN Diyarbakır Teşkilatı 3 bin 200 üyesi ile istifa etti, DP'ye katılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Diyarbakır İl Teşkilatı yönetimi, ilçe ve beldelerin yönetim kurullarına bağlı 3 bin 200 üye ile topluca istifa ettiklerini bildirdi.

Anavatan Partisi Diyarbakır Merkez İlçe Başkanı Piresin Bal, yaptığı yazılı açıklamada, partide yürütmekte oldukları görevlerden, parti üyeliğinden, ilçe ve beldelerin yönetim kurulları ile beraber, teşkilatlarına bağlı olan 3 bin 200 üye ile istifa ettiklerini bildirdi.

İstifa edenlerin arasında İl Başkan Vekili Mahmut Alpaycı, Ergani, Bismil, Hani, Hazro, Lice, Kocaköy, Kulp ilçe başkanlarının da bulunduğunu belirten Bal, Demokrat Partiye (DP) katılma kararı aldıklarını ve yarın düzenlenecek törenle DP'ye katılacaklarını kaydetti.

Öte yandan Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) yönetimi, üyeleriyle birlikte, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda CHP milletvekili adaylarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan DOGÜNSİFED Başkanı Şeyhmus Akbaş, yaptıkları organizasyon ile milletvekili adaylarına Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)

süreci, makro ekonomi politikaları, siyasi reformlar ve Diyarbakır'ın sosyo-ekonomik durumuyla ilgili hazırladıkları soruları yönelttiklerini belirtti. Milletvekillerinin ekonomik, siyasi ve AB konularında söyleyeceklerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Akbaş, "Bir süre önce AK Parti ve DTP tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adaylarıyla bu konuda birer toplantı yaptık. Bölge iş adamları olarak, yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen burada kalarak, istihdam olanaklarını arttırmaya, hep birlikte daha refah bir ortam yaratmaya tüm gayretimizle uğraşmaktayız" dedi. Toplantıya katılan CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer de iş adamlarıyla yapılan bu toplantıyı çok önemsediklerini söyledi. Değer, doğrudan veya dolaylı olarak dış sermayenin Diyarbakır'a gelmesi için çaba sarf edeceklerini ve sorunları iyi bildiklerini sözlerine ekledi.

ELAZIĞ

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Elazığ İl Başkanı Talat Aksoy, maddi imkansızlık nedeniyle çadırda seçim çalışmalarını sürdürmek için belediye ve seçim kuruluna başvuruda bulundu.

Aksoy, yenileme çalışmaları süren tarihi eski hükümet konağının bahçesindeki işçilerin taş yontma işinde kullandığı çardağa, sembolik olarak parti bayrağını astı.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim çalışmalarını yapmak için zorunlu olarak çadıra ihtiyaç duyduklarını söyledi.

PTT Meydanı'na çadır kurulması için belediye ile seçim kuruluna müracaat ettiğini anlatan Aksoy, "Elazığ'da tüm eski siyasi partiler her yerde seçim bürolarını açmışlar. Ama bizim partimiz yeni kurulduğu için devletten her hangi bir para almış değiliz. Genel merkezimizde de para sıkıntısı olduğu için bize herhangi bir para gelmedi. Seçimlerin eşit ölçüler içerisinde yapılması gerekir" diye konuştu.

Aksoy, izin almaları halinde 3-4 tane seçim çadırı kurmayı düşündüklerini söyledi.

Aksoy'un açıklamasının ardından hükümet konağının bahçesinde çalışan işçiler, çardaklarına asılan parti bayrağını söktüler.

ANTALYA

Bir süre önce Anavatan Partisi'nden istifa eden Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, CHP'ye geçtiğini açıkladı.

Şeker, Antalya Gazeteciler Cemiyetinde, Anavatan Partisi'nden istifa eden İlçe Başkanı Cengiz Taşdeniz, Gençlik Kolları Başkanı Aydın Kubilay ve Kadın Kolları Başkanı Suzan Yorulmaz ile basın toplantısı düzenledi.

24 yıl boyunca Anavatan Partisi'nde görev yaptığını hatırlatan Şeker,

siyasi hayatında çok "zig zag" çizmediğini, Türkiye'nin geldiği şu ortamda mecburen bir karar almak zorunda kaldığını söyledi. Şeker, "Ailemle, teşkilatımla ve üst kurulumla bir karar verdik. Çok ciddi teklifler aldık. Ekibimiz ile bu kararı verdik. Kararımız: Bundan sonra CHP'de siyasete devam edeceğiz" dedi. Çeşitli partilerin yanı sıra AK Parti'den de ciddi teklifler aldığını öne süren Şeker, "AK Parti'den çok ciddi teklifler aldım. Dün akşama kadar birçok siyasi partiden telefonlar geldi. Ancak kararımızı CHP olarak verdik" diye konuştu. Rozetin, 25 Haziran Pazartesi günü, CHP Genel Başkanı Baykal'ın da katıldığı törenle takılacağını belirten Şeker, bu toplantıya Anavatan Partisi'nden istifa eden bin kişi ile birlikte katılacaklarını söyledi.

OSMANİYE

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesi Belediye Başkanı Hasan Akşit, AK Parti'ye katıldı.

Toprakkale AK Parti İlçe Teşkilatında düzenlenen törende, 2004'te yapılan seçimlerde bağımsız olarak belediye başkanı seçilen Akşit, AK Partiye katıldığını açıkladı.

Osmaniye milletvekili adaylarının da katıldığı törende, Akşit'e parti rozeti takıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber