38 fezlekeli vekile CHP dokunmuyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral hakkında 3167 sayılı Çek Kanuna aykırılıktan tam 38 fezleke düzenlendi. 5 yıldır milletvekili dokunulmazlığı konusunu dilinden düşürmeyen CHP ise Oral konusunda suskun kalmayı tercih etti.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral hakkında 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanuna aykırılıktan tam 38 fezleke düzenlendi. Mahkemeler tarafından hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan Oral, bu nedenle TBMM komisyonlarında ve partisinin dış gezi gerektiren birimlerinde görev yapamıyor. Ayrıca birçok tehdit de alan Oral'a devlet tarafından 2 koruma tahsis edildi. Yani Oral'ı alacaklılarından devlet koruyor.

Her fırsatta dokunulmazlıkları gündeme getiren CHP ise Haşim Oral konusunda suskun. Ancak Oral bu seçimde aday gösterilmedi. Yani seçim sonrası Oral'a 38 davadan mahkeme yolu göründü.

1,7 MİLYON YTL'LİK USULSÜZ ÇEK

CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral hakkında toplam 38 dosyanın 27'si Karma Komisyon gündeminde bekliyor. 11 adet dosya ise TBMM tatile girdikten sonra geldiği için Kanunlar Kararlar Müdürlüğü'nde bekletiliyor. Haşim Oral hakkındaki dosyaların tamamı 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanuna Aykırılık'tan oluşuyor. TBMM'ye intikal eden dosyalaradaki çeklerin toplam bedeli ise 1.741.105 YTL olarak hesaplandı.

Alacaklısı basına şikayet etmişti

Haşim Oral hakkında banka ve alacaklı vatandaşlarca suç duyurusunda bulunmıştu. Denizli'de Oral'a 2 adet araç sattığını belirten Ömer Çetin isimli bir vatandaş da Oral'ın verdiği 75 bin YTL'lik karşılıksız çeki basın mensuplarına göstermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber