Teröristin yeni oyunu: Asker kıyafetli PKK'lı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane'de jandarma komando er Basri Arslan'ı şehit eden PKK'lı teröristlerin asker elbiseli olduğu ve 5 metreden ateş ettikleri ortaya çıktı..

Gümüşhane'de arazi taraması yapan güvenlik güçlerine ateş açarak jandarma komando er Basri Arslan'ı şehit eden PKK'lıların bölgeye 8'er kişilik 2 grup halinde sızdıkları, kendilerini gizlemek için askeri kıyafet giydikleri ve 5 metreden ateş ettikleri ortaya çıktı. Erzincan'da ölü ele geçirilen ve Gümüşhane'deki grupla bağlantılı oldukları belirlenen 3 teröristin üzerinde askeri kamuflaj olması dikkat çekti. Teröristlerin cenazeleri, sahipleri çıkmadığı için halen Trabzon Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor. Üst düzey bir askeri yetkili, "Hem arazide kamufle olmak için, hem de görenlerin kendilerini asker zannetmesi için bu elbiseleri tercih ediyorlar" dedi.

CEBİNDEN 5 YTL ÇIKTI

Jandarma Komando ve Özel Harekât timlerince bölgede yapılan aramalarda, teröristlere ait bir sığınak bulundu. Sığınakta, 3 adet sırt çantası içinde 300 gram C-4 patlayıcı, bir gece görüş cihazı, bir el dürbünü, 2 el telsizi, 6 fünye, 4 patlayıcı madde düzeneği, bol miktarda Kalaşnikof tüfek mermisi, bir şarjör, siyasi eğitim dokümanı ve bir miktar muhtelif yiyecek malzemesi ele geçirildi. Erzincan'daki çatışmada yaralı olarak ele geçirilen ve hastanede linç edilmek istendiği için kaçırılarak Trabzon'a getirilen ancak buradan da güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a götürülen Hasan Metin adlı teröristin cebinden 5 YTL çıktığı bildirildi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nden de kaçırılan teröristin halen Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutulduğu öğrenildi. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasının an meselesi olduğunu söyledi. Operasyonların sürdüğünü ve bölücü teröristlerin yakalanması için arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Salihoğlu, "Operasyonlara Özel Harekât timleri de katılıyor" dedi. Bu arada bölgeye çevre illerden asker ve Özel Harekât timleri kaydırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber