Ağar: Ben terörist ayıklarken Erdoğan balık ayıklıyordu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Ağar, "Bu topraklarda yaşayan her çocuğun sorumluluğunu üzerimde hisseden bir babayım. Kimsenin burnu kanamasın diye göz yaşlarını içine akıtan bir babayım." dedi.

DP Genel başkanı Mehmet Ağar, Tekirdağ'da partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Yaklaşık 5 bin kişilik partili kalabalığına seslenen Ağar'ın gündeminde terör ve tarım vardı. Kan ve terör üzerinden siyaset yapmaktan uzak durduğunu söyleyen DP Genel Başkanı Ağar, "Bu topraklarda yaşayan her çocuğun sorumluluğunu üzerimde hisseden bir babayım. Kimsenin burnu kanamasın diye göz yaşlarını içine akıtan bir babayım." dedi.

Daha önce yaptığı "düz ovada' siyaset çıkışını "af" olarak niteleyenleri eleştiren Ağar, "Mehmet Ağar ne derse erkekçe der. Korkmadan der. Son çıkan affın neye mal olduğunu gördüm. Bunları millet unutmaz." ifadelerini kullandı. Ağar'ın terörle ilgili konuşması devam ederken kalabalıktan bir grup "Tayyip oğlunu askere gönder" şeklinde slogan atmaya başladı. Bunun üzerine DP lideri "Kimsenin çoluk çocuğu ile ilgim yok. Allah herkesin çoluk çocuğunu kendisine bağışlasın." diyerek sloganları kesti. Terörle mücadele konusunda AK Parti hükümetine eleştiriler yönelten Ağar, "Herşeyi askere ihale ettiniz. Şimdi de askerle kavga ediyorsunuz. Asker ile siyaset yapılmaz. Ama askersiz devlet yönetilmez, terörle mücadele edilmez." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağar'ın da emniyet genel müdürlüğü dönemindeki şehit cenazelerinin yüksek olduğuna dair açıklamalarına cevap veren Ağar, şunları söyledi:

"Sen o zaman Başbakan olsaydın bırakıp kaçıp gitmiştin. Biz terörist ayıklamak ile uğraşırken Başbakan boğaz kıyısında balık ayıklıyordu."

Ağar'ın konuşması sırasında sık sık "Başbakan Mehmet" "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar atıldı. Ağar konuşmasında ayrıca tarım kesiminin sorunlarını çözme vaadinde bulundu. Çiftçinin ve köylünün karşısında olmaktan gurur duyduklarını anlatan Ağar, "Çiftçiyi namerde muhtaç etmeyeceğiz. DP ile beraber 61 sene sonra yeniden iktidarda yeniden milletin hizmetindeyiz." diye konuştu.

Hükümetin ekonomik politikalarını da eleştiren Ağar, AK Parti iktidarı döneminde karşılıksız çek ve senetlerin arttığını vatandaşların Bağ-Kur borçlarını ödeyemez hale geldiğini ifade etti. Tekirdağ'ın turizm potansiyelini de harekete geçireceklerini belirten Ağar, hızlı deniz otobüsleri ile İstanbul ve Tekirdağ'ı birbirine bağlayacakları sözünü verdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun televizyon reklamlarını yasaklamasını da kızan Ağar, "Hükümet zaten bütün televizyonları parsellemiş. Bari televizyon reklamlarının önünü açın da millete ulaşalım" dedi.

Ağar, Tekirdağ'ın merkezindeki Cengiz Topel Meydanı'nda halka eşi Emel Ağar ile birlikte seçim otobüsünün üzerinden seslendi. Aşırı sıcağa rağmen karşısındaki çoşkulu kalabalıktan memnun kalan Ağar, yaklaşık bir saat seçim otobüsünün üzerinde kaldı. Ağar konuşmasının sonunda milletvekili adayları ile birlikte Tekirdağlı'ları selamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber