Meteorolojiye göre sıcaklıklar artacak - Haritalı

Hava sıcaklıklarının; Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2018 06:30, Son Güncelleme : 21 Aralık 2018 06:45
Meteorolojiye göre sıcaklıklar artacak - Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmurlu, Kars ve Ardahan çevrelerinin hafif kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte Trakya, İç Ege ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinde (Hopa, Arhavi) kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, ani sel ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Trakya, İç Ege ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber