Ağar: Bizim baraj problemimiz var ama yüzde 10 barajı değil

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Bizim bir baraj problemimiz var işin doğrusu. Ama, Türkiye'de bugüne kadar yapılmayan barajları yeniden tamamlama problemimiz var'' dedi.

Mehmet Ağar, NTV'de yayınlanan ''NTV Soruyor, Liderler Yanıtlıyor'' programında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Sıcak havaya karşın seçim meydanlarında kalabalık toplamaktan yana ''bir şikayetlerinin bulunmadığını'' ifade eden Ağar, ''Biz taşıma falan yapmıyoruz. Her il kendi imkanlarıyla yapıyor. Aydın'da da o kalabalığı toplayacak bir parti varsa gelsin'' diye konuştu.

ANATAVAN ile birleşme sürecinde samimiyetlerinin açıkça ortada olduğunu kaydeden Ağar, ''O kardeşlerimiz sokakta falan değil. Biz başladığımız yerden devam edip gideceğiz'' dedi.

İki partinin teşkilatlarında birlikte seçim çalışmaları yapıldığını anlatan Ağar, yürüdükleri yoldan geri durmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

-''ONLAR YOK, BİZ VAR''-

İki parti arasındaki bütünleşme sürecinin devam edeceğini vurgulayan Ağar, ''Eylül başındaki kongrede bu işi tamamlayacağız. Onları yolda bırakmamız diye bir şey yok. Zaten biz onlar yok artık biz var'' dedi.

DP'nin baraj probleminin olup olmadığının sorulması üzerine de Ağar, şu karşılığı verdi:

''Bizim bir baraj problemimiz var işin doğrusu. Ama, bu Türkiye'de yapılmayan barajları yeniden tamamlama problemimiz var. Aydın'da Çine, Antalya'daki Dim Barajı var. Bunlar bu hükümet sayesinde hiç yapılamayan barajlar. Bunlarla ilgili meselemiz var. Başka bir meselemiz olmaz bizim. Emin olun olmaz. Türkiye'de baraj problemi olmayacak yegane partiyiz.''

İktidarın belirleyicisinin DP olacağı görüşünü dile getiren Ağar, DYP olarak seçim öncesi yüzde 15'ler bandı üzerinde yürüdüklerini, şimdi yükselerek devam edeceklerini söyledi.

''Benim kimseye kırgınlığım yoktur. Benim sinirlerim alınmış önceden. Kimseye kızmam'' diyen Ağar, siyasette her şeyi kendi çabasıyla kazandığını ifade etti. Ağar, ''Bize hiçbir şey ikram edilmedi, bizim anamız ağladı'' şeklinde konuştu.

-''AĞLAMAYLA, SIZLAMAYLA TERÖRLE MÜCADELE EDİLMEZ''-

Terörle mücadele konusundaki görüşlerini de dile getiren Ağar, Türkiye'nin terör yarasını süratle sarması gerektiğini, bunu başardığında yüksek bir büyüme, kalkınma hızına ulaşacağını söyledi.

Bu meseleyi oy meselesi yapmak istemediğini, kan meselesi üzerinden oy almayı da düşünmediğini vurgulayan Ağar, ''Öyle bağırmayla, çağırmayla, ağlamayla, sızlamayla terörle mücadele edilmez. Bugünkü terörün geldiği yer cinnet noktasıdır'' dedi.

Türkiye'nin güçlü donanıma sahip güvenlik güçlerinin bulunduğunu kaydeden Ağar, ''Bunlarda bir problem yok. Problem 4.5 yıldır bu meseleyi görmeyen bu hükümettedir. Ne zaman ki şehit cenazeleri ortaya çıktı, hükümet o zaman problem olduğunu anladı'' diye konuştu.

Terörle mücadele konusunda plan ve projelerinin olduğunu aktaran Ağar, böylece 3 ay içinde bölgede ''iklimin değişeceğini, Türkiye'nin bütün ağırlığı ve varlığıyla orada olacağını'' söyledi.

Bu konuda sosyo-ekonomik projeyi seferberlik havası içinde gerçekleştirmek gerektiğini belirten Ağar, ''Operasyona ihtiyacı yok Türkiye'nin o konuda'' dedi. ''Kuzey Irak'ı kastediyorsunuz'' denilmesi üzerine de Ağar, şöyle devam etti:

''Evet yani, Türkiye ihtiyacı olduğunda onu yapar, ama şu aşamada görmüyorum ben öyle ihtiyacı. Niye görmüyorum? Onu da anlatayım. Altıncı ayın sonunda vaziyete tümüyle hakim olursunuz, yerleşirsiniz, 1 sene sonra da bu mesele tartışma alanınızın dışına çıkar. Tasfiye olma sürecine girmiş bir örgüt, 6 senedir tasfiye olmayı bekliyor. Ama, 6 senedir Türkiye'de bu meseleyi kavrayan bir siyasi erk işbaşına gelmediği için bu tasfiye yapılamamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde başı teslim alınmış bir örgütün devam edebilmesi mümkün olmamıştır.''

-MAZOT FİYATINDA İNDİRİM-

Programda partisinin ekonomi politikasını da anlatan Ağar, mazot fiyatındaki indirimle ilgili olarak da, ''Şimdi Avrupa'daki üreticiden, mazotunuz, gübreniz pahalı. Çiftçimizi dışarının çiftçisiyle rekabet eder hale getirmeliyiz'' dedi.

Bu konuda KDV ile ÖTV'nin indirilmesinden söz ettiklerini belirten Ağar, bunun adına da ''yeşil mazot'' dediklerini ve konuyu tüm partilerden çok önce gündeme getirdiklerini söyledi.

-CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ-

Ağar, cumhurbaşkanı seçimi konusunda dünyanın hiçbir ülkesinde bir partinin diğer partinin adayını destekleyerek cumhurbaşkanlığına taşıması gibi bir meselenin gündeme getirilmediğini kaydetti.

Bu konunun ''insafsızca kullanıldığını'' ve ''birtakım manevi değerlerin istismar edildiğini'' iddia eden Ağar, ''Bugün AKP cumhurbaşkanı seçimini bir dayatma haline getirmiştir'' dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi meselesinin demokrasi meselesi haline getirildiği görüşünü savunan Ağar, ''367'den fazlasını verin... Yok canım, milletin oyları sizin cebinizdeydi, millet sizin, AKP'nin seçimine mahkum, başka hiçbir alternatifi yok. Cumhurbaşkanlığı gibi bir siyasi meseleyi bir demokrasi meselesi haline getirdiler'' diye konuştu.

-''DERİN MİLLET''

Mehmet Ağar, ''Siz derin devlet misiniz?'' şeklindeki soru üzerine de, ''Benim siyasette geldiğim yer derin millettir'' dedi.

Kendisini buraya milletin taşıdığını ifade eden Ağar, şunları kaydetti:

''Bizi buraya evinde duayla, niyazla meşgul olan ev kadını, sanayinin elindeki kirini baş tacı yaptığımız, fukara çırakları, ustaları, mahalle manavları, kasapları, bakkalları, emekli kahveleri getirdi. Siyasetin tek gücü vardır, millettir. Bu irade de devletin derinliklerinde değil milletin şuurunun derinliklerindedir.''

Türkiye'nin vazgeçilmez temel zemininin demokrasi olduğunu vurgulayan Ağar, ''Mızmızlanmayla, her dakika gerginlik çıkararak, gerginlik üzerinden siyaset yaparak millet nezdinde mağduriyet devri bitmiştir. Mağdur olan millettir. Bugünkü AKP değildir. Milletin mağduriyetini de demokrasi içinde gidermek bizim boynumuza borçtur'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber