Osmanlı Ocakları'nın cinayetten aranan başkanı sahte kimlikle yakalandı

İstanbul Zeytinburnu'nda cinayet, insan kaçakçılığı ve suç çetesi elebaşlığı suçlamasıyla basılan evinden uyuşturucu çıkan ve sevk edildiği mahkemeden adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra, Zeytinburnu'nda etrafa silahla ateş açıp Suriyeli bir gencin ölümüne neden olan ve 4 aydır aranan Osmanlı Ocakları İl Başkan Yardımcısı ve Zeytinburnu Osmanlı Ocakları Başkanı Bahri Örnek İstanbul Organize polisince yakalanarak gözaltına alındı. Sahte kimlikle bir lokantada yemek yerken yakalanan Örnek'in üzerinden birisi suikast olmak üzere 2 ruhsatsız silah çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2018 10:37, Son Güncelleme : 22 Aralık 2018 10:42
Osmanlı Ocakları'nın cinayetten aranan başkanı sahte kimlikle yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, geçtiğimiz Şubat ayında Zeytinburnu'nda silahlı saldırı sonucu öldürülen Faruk Döner isimli vatandaşın öldürülmesi olayıyla ilgili yaptığı çalışmalarda, 7 şüpheli ismi 5 Şubat'ta düzenlediği operasyonlarla gözaltına almıştı. İnsan kaçakçılığı yaptığı ve Döner cinayetinin failleri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan isimlerden birisi olduğu ve çete elebaşlığı yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan Bahri Örnek'in evinde arama yapan ekipler ruhsatsız silahlar ile uyuşturucuya ulaşmıştı.

Emniyete götürülerek sorguya alınan 7 kişilik çeteye elebaşlık yaptığı ve Osmanlı Ocakları İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve aynı zamanda Zeytinburnu Osmanlı Ocakları Başkanlığı yaptığı tespit edilen Örnek'in geçmiş tarihlerde Zeytinburnu ve çevresinde uyuşturucuyla mücadele etkinlikleri düzenlediği tespit edilirken, Örnek ve 6 adamı sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Bir süre cezaevinde kalan Örnek daha sonra Avukatı'nın yaptığı başvuruyla mahkeme kararıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra bu kez Ağustos ayında ortaya çıkan Örnek yine Zeytinburnu'nda bu kez bir kutlamayı bahane edinerek etrafa ateş açtı. Alkollü şekilde etrafa ateş açan Örnek'in silahından çıkan kurşunlardan birisi 21 yaşındaki Suriyeli bir genç kafasına isabet ederek ölüne neden olurken, olayını üzerini kapatmak isteyen Örnek karakola dublör gönderdi.

Cinayet sonrası, olayı gerçekleştirenin polis tarafından eşkalinin belirlendiği bilgisine ulaşan Örnek, olay sırasında üzerinde bulunan elbiseleri kendisine benzeyen kiralık bir adamına giydirip karakola göndererek cinayeti üstlenmesini sağlarken, polis yaptığı sıkı incelemede katil zanlısının teslim olan şahıs olmadığını tespit edip, ardından kendisini aldığı çapraz sorguda gerçek katil zanlısının Örnek'in olduğu bilgisine ulaşmıştı.

Geçtiğimiz Kasım ayı sonrasında cinayetin kesin zanlısı olarak polis tarafından aranmaya başlayan Örnek, dün iz süren İstanbul Organize ekiplerince Bakırköy'de bir restorantta olduğu belirlenince önce restoranın içi ve etrafında tertibat aldı, ardından da restoranın içine girip kendisini yemek yerken etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Gözaltı sırasında ısrarla kendisinin Bahri Örnek olmadığını ifade edip düzenlettiği sahte kimlikteki şahıs olduğunu ileri süren Örnek'i yanındaki adamıyla birlikte emniyete götürüp parmak izi tespiti yapan polis, yanılmadığını ve doğru şahsı gözaltına aldığını ortaya koyarken Örnek'in üst aramasından sahte kimliğin yanı sıra bir ruhsatsız silah ile içerisinde 2 adet mermi bulunan anahtarlık görünümünde bir suikast silahı ele geçirdi. Örnek ve adamının emniyetteki işlemleri sürüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber