DTP'li Bakırhan'dan bağımsızlara: Başarısızlığın faturası ağır olur

Haber Giriş : 25 Haziran 2007 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP Bağımsız Adayları Destekleme Komisyonu'na yaptığı adaylık başvurusu reddedilen eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bağımsız adaylara koşullu destek vereceğini açıkladı. Bakırhan, "Başarısızlığın faturası tahmin edilemeyecek ölçüde ağır olacaktır" dedi.

Tuncer Bakırhan, bağımsız adaylık süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, bağımsız adayları destekleme konusunda parti içinde yaşanan kavganın daha da süreceğinin işaretlerini verdi. Bakırhan, 22 Temmuz'da yapılacak milletvekili seçimlerini "Halklarımızın demokratik iradesinin açığa çıkarılması ve temsilcilerinin parlamentoda yer almalarının sağlanması, her zamankinden çok aciliyet arz etmektedir" diye değerlendirerek, şunları ifade etti:

"Yıllardır anti-demokratik seçim yasası ile temsilcilerini parlamentoya gönderemeyen halkımız, bağımsız aday girişimi ile bu engelleri aşma olanağı yakalamıştır. Bu olanağın en güçlü şekilde azami bir başarıya dönüştürülmesi, herkesin önünde duran bir görevdir. Başarısızlığın faturası tahmin edilemeyecek ölçüde ağır olacaktır."

SÜRECE İLİŞKİN ELEŞTİRİLERİMİZİ SAKLI TUTUYORUZ

Bakırhan, DTP destekli bağımsız aday sürecine kendisinin de Kars'tan aday olarak katılmak istediğini belirterek, "Ancak aday belirlemekle yetkili komisyon tarafından adaylık başvurum uygun bulunmadı. Adaylarımız kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra ise örgütümüzden ve halkımızdan çok sayıda destek mesajı aldım" dedi. Bakırhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelinen aşamada başta şahsım üzerinden olmak üzere her türlü eleştiri, eksik ve yetersizlilikleri gündemleştirme, tartışma, dedikodu ve didişme, halkımızın moralini, birlik duygusunu, çalışma şevkini ve enerjisini bozacak ve azaltacaktır. Bu sürece yönelik eleştirilerimizi saklı tutmak kaydıyla, tüm örgütümüz ve halkımız adaylarımız şahsında en üst düzeyde başarılı olmak için çalışmak zorundayız. Ben de bu bağlamda gücüm yettiğince adaylarımızın çalışmalarına destek olacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber