Esenboğa'da vatandaşların tercihi AK Parti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili genel seçimleri için Esenboğa Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı. Oy kullanan vatandaşların çoğunluğunun oyunu AK Parti'ye vereceğini söylemeleri dikkat çekti.

Esenboğa Havalimanı dış hatlar terminalinde ''giden ve gelen yolcu'' katında 9 sandıkta oy kullanma işlemi yapılıyor. Yurtdışına çıkan vatandaşların oy kullanması için 24 saat aralıksız hizmet verilecek. Yurtdışına çıkan vatandaşlar pasopartları ile oy kullanabiliyor. Gümrük kapılarında, Türkiye'de seçmen kütüğüne yazılı olmayan ve yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, 22 Temmuz 2007 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan kişiler oy kullanabilecekler.

Sandık görevlileri, oy kullanmanın başlanmasının ilk gününde vatandaşların ilgisinin çok iyi olduğu belirtti. Görevliler, diğer seçimlerde yurtdışına çıkan kişilerin oy kullanma konusunda daha hassas davrandıklarına işaret etti.

Gümrük kapılarında kullanılan oylar, partilerin ülke genelindeki aldıkları oylara eklenecek.

Almanya'da yaşayan ve ilk defa oy kullanan İlkay Altınkaynak isimli bayan oyunu AK Parti'ye verdiğini söyledi. Finlandiya'da yaşayan Bayram Koç isimli vatandaş ise oy kullanmaktan dolayı memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber